Filminstruktøren Susanne Bier er forbløffet over, at hendes kommende film kaldes antimuslimsk. Den har intet religiøst indhold, fortæller hun.
Susanne Biers kommende film "Hævnen" er på forhånd kaldt antimuslimsk i Sudan, men filmen har ingen religiøse temaer, understreger instruktøren.

- Filmen har intet religiøst indhold og beskæftiger sig hverken med islam, kristendommen eller nogen anden religiøs overbevisning.

- Jeg er derfor helt uforstående over for den opståede mistanke til, at min film skulle beskæftige sig med islam. Dette er helt og aldeles ukorrekt, siger hun i en pressemeddelelse.

Titlen "Hævnen" henviser alene til en ung dansk drengs problematiske forhold til sin danske far og udspiller sig hovedsageligt i Danmark, fortæller instruktøren.

Enkelte optagelser skal foregå i Kenya og vise arbejdsvilkårene for en skandinavisk læge, som arbejder i en flygtningelejr for en humanitær organisation.

Sudan har sendt en protestnote til det danske udenrigsministerium, som imidlertid ikke vil blande sig i filmen om flygtninge fra Sudans Darfur region.

Mere om emnet

Se alle

Regeringen blander sig ikke i Bier-film

Zentropa afviser racisme-anklage mod film

Dansk film skaber muslimsk røre