Bibelhorror

Roths bog "Job" er et bekendtskab værd, omend den bliver lidt forpustet til sidst, mener vores anmelder.

Bibelhorror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moderne udgave af Jobs Bog med 80 års forsinkelse

Mange amerikanske spændingsfilm eller -romaner har samme grundskabelon som gammeltestamentelige Jobs bog, en horrorfortælling uden lige, hvor den gudfrygtige Job mister alt. Da Job til sidst mister troen på Gud, tager Gud ham til nåde og giver ham det tilbage, som han har mistet. En ægte happy end.

Dén grundfortælling - som altså også amerikanske manuskriptforfattere lader sig lede af - danner baggrund for den østrigske forfatter Joseph Roths "Job", som nu med næsten 80 års forsinkelse kommer på dansk.

Fortællingen om den gamle ukrainske jøde Mendel Singer, der mister børn, hjem og kone, er rørende, tårepressende, bibeltro og en smule uddateret.

Joseph Roth, der var en af 1920’ernes mest læste og vellønnede tyske journalister, skriver som man kan forvente godt og flydende, omend fortællingen bliver en anelse forpustet til sidst, da Roth skal i mål med sin happy end.

Det ændrer dog ikke på, at "Job" er værd at læse. Er man til Isaac Bashevis Singers romaner, der foregår i samme epoke og område, er Roths bog bestemt et bekendtskab værd.

Om bogen - udkommer torsdag

Joseph Roth: "Job. Roman om et enkelt menneske". 177 sider, 229 kroner, Forlaget Vandkunsten

Bibelhorror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce