Bedre bliver det ikke


Bedre bliver det ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roman

Arne Dahl: "Himmeløje"

Et chok gik velfortjent gennem det litterære parnas, da digteren Jan Ar-nald for år tilbage afslørede, at han var manden bag pseudonymet Arne Dahl. Åh rædsel, den pæne digter havde givet sig i kast med krimien, en notorisk lavstilsgenre.

Men efter ni bind om A-gruppen har Arne Dahl (lidt hjulpet på vej af enkelte andre) fået cementeret krimiens position som en af de mest interessante litterære genrer, og nu er 10. bind så udkommet - "Himmeløje" er forbløffende vellykket og formentlig årtusindekrønikens bedste.

Arne Dahl, der er en formidabel plotter, åbner ballet ved at lade et himmeløje zoome ind fra verdensrummet til Sverige, fra et olympisk view til individuelle fokuseringer på A-gruppens medlemmer. Overvågningstemaet slås her an, men samtidig antyder introen en forfatters mesterlige overblik - "Himmeløje" sammenfletter dels tidligere tråde i serien, dels forbinder krimien sig til samtiden, til aktuelle emner som overvågning, traficking, våbenhandel, vores forhold til døden og ikke mindst til demokratiet.

Sådan skal det gøres, bedre bliver det kort sagt ikke.

Afslutningsvis skal det nævnes, at "Himmeløje" ikke bliver det sidste bind i en serie, der ellers var annonceret til at strække sig over de Sjöwall/Wahlööske 10 bind. Det antydes på romanens sidste sider, så læsere, der foretrækker begavet litteratur, kan ånde lettet op - Arne Dahl vil fortsat sætte scenen i samtidslitteraturens superliga.

Om bogen

Arne Dahl: "Himmeløje". Oversat af Anders Johansen. 419 sider, 299,95 kroner. Modtryk.

Bedre bliver det ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce