Bambi-dræber rykker med klassisk musik i Horsens

Sekstetten Who Killed Bambi har sans for musik og fængende titler. Musikerne er på listen over de 15 klassiske tilbud ved festivalen i Horsens.

Bambi-dræber rykker med klassisk musik i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassisk festival i Horsens bryder grænser for de musikalske genrer i mødet mellem strygersekstet og sanger

Den klassiske festival Holmboe i Horsens er klar med sit program, der rummer interessante genremøder og kvalitetskoncerter fra både ind- og udland.

Festivalen, der nu spiller på 17. år, lægger ud med en introduktion eller kursus for alle, der ikke har deres vante gang i koncertsalene. Dermed er stilen lagt - Holmboefestivalen ønsker ikke at være en indforstået og finkulturel begivenehed forbeholdt de indviede. Det markeres ifølge arrangørerne med et glimt i øjet ved at invitere indenfor til klassisk kursus og koncert med Det danske Ungdomsensemble Duen på Horsens Ny Teater på festivalens første dag, lørdag den 5. marts.

Festivalens program oplister 15 koncertoplevelser, hvis man tæller det hele med. Det er nok mere end de fleste kan gabe over, men her i blandt finder man bl.a. to familiekoncerter, der retter sig mod familier med mindre børn. Duo Ventus lægger ud med en koncert, der har vinden som tema lørdag den 6. marts. Weekenden efter kan børnefamilierne se frem til en koncert med sangerinden Pernille Bruun og pianisten Balder Neergaard.

Danske topnavne som Trio con Brio og cellisten Toke Møldrup pryder programmet sammen med Ensemble Mutatis, Mirakvartetten i samspil med accordeonisten Adam Ørvad, og Jutlandia Saxophone Quartet. De sørger for et skønt program af "traditionelle" klassiske koncerter, mens festivalen spræller mere med den afsluttende koncert som den tyske kvartet Uwaga! står for. Den solidt sammenspillede kvartet har siden 2007 spillet Tyskland og det meste af Europa tyndt med deres fornøjelige mix af genrer. Der er jazz, balkan og klassisk der er i spil, og med koncertoplevelsen med Uwaga! venter et underholdende festfyrværkeri af musikalitet som stærkt kan anbefales.

Bambi-sekstet

De senere år har festivalen i samarbejde med spillestedet Kulisselageret prøvet kræfter med eksperimenterende eftermiddagslounges. I år tager de to kulturinstitutioner den et skridt videre med et program fredag den 11. marts, der henvender sig til et ungt og ikke nødvendigvis klassisk trænet segment. Her er strygersekstetten Who Killed Bambi på plakaten i samspil med sangeren Jonas Petersen fra Hymns from Nineveh. Det bliver et anderledes møde mellem forskellige lydbilleder og genrer, som vil appellere bredt - uanset publikums musikalske udgangspunkt.

Who Killed Bambi-koncerten følges op med et Classical Rave, når de to hollandske DJ's Mengel & Berg bringer konceptet, kendt fra europæiske storbyer, til Horsens. Og sandsynligvis for første gang til Danmark. Der skal danses og festes til klassisk musik. Uden beats og computerbearbejdninger mixer de to udvalgte highlights fra den klassiske musik bagkatalog - og sætter ikke mindst gang i en klassisk fest!

Udenfor koncertsalene sørger festivalen også som tidligere for at være til stede. I den lille glasbygning, Kuben, på gågaden kan man således se frem til at ensemblet Små Oaser sætter musik til virkeligheden lørdag den 5. marts i et par improviserende lørdagstimer. Og samme kube vil være udstyret med flygel og der af følgende aktiviteter og events i ugen mellem de to festivalweekender.

Festivalprogrammet spænder over perioden 5.-13. marts med fokus på de to weekender.

Bambi-dræber rykker med klassisk musik i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce