At dø med sin elskede

Billedtekst:Ingelise Bosted Madsen elsker at læse gode bøger. Punktskriftbøger fylder imidlertid meget, fordi der ikke kan stå så meget på hver enkelt side.

At dø med sin elskede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille, stor roman om et jødiskungarsk par, der endte med at begå selvmord hjemme i Charlottenlund

Johanna Adorjáns ungarskjødiske bedsteforældre endte deres dage ved at begå kollektivt selvmord i hjemmet i Charlottenlund.

Han var dødeligt syg, hun var syg af sorg ved tanken om at skulle blive ladt alene tilbage. Sammen købte de en bog med selvmordsinstruktioner og gjorde en ende på samlivet 13. oktober 1991.

Det er udgangspunktet for den tyske journalist Johanna Adorjáns dybt bevægende roman. En roman, der fortæller bedsteforældrenes historie - fra forelskelsen i Ungarn, over bedstefaderens deportation til en nazistisk koncentrationslejr, videre over tiden som privilegerede partimedlemmer i det kommunistiske Ungarn og flugten til Danmark for til sidst at ende dér, hvor vi fra start ved, at historien ender: Med døden. Alt imens Adorján reflekterer over sit eget sind, sin egen jødiskhed, sine egne erindringer om bedsteforældrene.

Adorján er ikke for ingenting journalist ved den store tyske avis Frankfurter Allgemeine. "En ganske særlig..." er blændende godt skrevet, den er en hjerteskærende, ja, hjerteflænsende roman. Romanen er en rejse ind i kærligheden, den store selvopofrende eller egoistiske kærlighed, og tillige en rejse ind i den tavshed, der er en del af de flestes liv. Ind i det uudtalte, det usagte. Og hele tiden nærmer vi os uafvendeligt døden.

Tro nu ikke, at "En ganske særlig krælighed" er deprimerende, så langt fra. Romanen er ikke tungsindig, men tankevækkende, urovækkende og på sin vis opmuntrende. Læs den!

Om bogen

Johanna Adorján: "En ganske særlig kærlighed". 216 sider, 229 kroner, Gyldendal.

At dø med sin elskede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce