Arn under huden


Arn under huden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den anden film om tempelridderen Arn når et godt stykke ind under huden, men ikke hele vejen

"Arn 2 - Riget ved vejens ende"

Det tog to timer og første film om tempelridderen Arn Magnusson at få sagaen til at komme krybe ind under huden. Men det gjorde den til gengæld lige fra starten af "Arn 2- Riget ved vejens ende".

For den distance, der gjorde, at Stiftstidendes ellers blødsødne filmmedarbejder ikke var i nærheden af at fælde en tåre til første Arn-film var stort set væk i den anden og sidste film i Peter Flinths filmatisering af Jan Guillous trilogi.
Foto: SF-film

En ny krig truer

Vi møder Arn Magnusson som tempelridder i Det Hellige Land, hvor han er blevet dømt til 20 års bodstjeneste, efter at have gjort sin elskede Cecilia gravid uden for ægteskab.

Efter en altødelæggende ørkenkrig mod muslimerne og deres leder Saladin vender han hjem til Västra Götaland, hvor han forsones med sin søn Magnus og Cecilia, der har betalt sin bod med 20 år i kloster. Her starter han et nyt liv, men snart truer endnu en krig mod sverkerslægten, der i kampen for kongetronen har allieret sig med danskerne. Får Arn nogensinde opfyldt sin ønske om fred?

"Arn 2- Riget ved vejens ende" er ligesom den første Arn-film spækket med smukke billeder. Især scenerne fra Det Hellige Land byder på ren øjenguf. Men ud over det er den langt mere overbevisende end den første film. Arn træder mere i karakter og er ikke længere en uskyldig og naiv munk, man aldrig helt lærer at kende.

Han formår at komme et stykke ind under huden på undertegnede, der flere gange lod sig rive med i de mange spændende kampscener. Et par gange var der også brug for at synke en klump i halsen og tørre et par tårer væk fra øjenkrogen. Og pludselig passer den storladne filmmusik, der virkede malplaceret i første film, ind i stemningen. Men den scene, der burde være filmens sørgeligste, fremprovokerede ikke så meget som en enkelt tåre, og det tog lidt pusten fra en historie, der ellers var godt på vej til at være gribende.
Der er plads til både krig og kærlighed i
Der er plads til både krig og kærlighed i "Arn 2", Joakim Nätterquist som Arn og Sofia Helin som Cecilia.
Foto: SF-film

Kvalmende cener

For det meste er der en god veksling mellem action og kærlighed, men enkelte steder bliver kærlighedshistorien om Arn og Cecilia dog lidt for fremtrædende og kvalm, selv for blødsødne sjæle. Især en række elskovsscener, der illustrerer, hvordan Arn og Cecilia finder hinanden igen efter 20 års adskillelse, tager lidt pusten fra heltehistorien.

Den sidste film om Jan Guillous tempelridder lever langt bedre end den første op til at være Sveriges dyreste film nogensinde. Det er en flot film, der giver kuldegysningsmomenter og indimellem anledning til en klump i halsen og en begyndende tåre. Men den kommer aldrig helt ind til det store følelsesregister.

"Arn 2 - Riget ved vejens ende". Spilletid: 128 minutter. Tilladt for børn over 11 år.

Premiere fredag i Biocity Odense, CinemaxX Rosengaard, Odense, Panorama Lillebælt, Middelfart, Scala, Svendborg

Arn under huden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce