Arbejde er vejen ud af kriminalitet


Arbejde er vejen ud af kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobprojektet High Five har fået cirka 310 unge ekskriminelle i arbejde.

Den bedste vej ud af en kriminel løbebane er et fast job at stå op til hver morgen.

Det mener projektet High Five, der siden 2006 har arbejdet på at matche tidligere kriminelle eller kriminalitetstruede unge med arbejdspladser rundt omkring i Danmark. Indtil videre har High Five skaffet arbejde og praktikpladser til omkring 310 unge, og fastholdelsesprocenten er 70 procent.

Det kræver mere end bare mod fra de tidligere kriminelle unge at finde et job, da det kan være svært at komme ind på arbejdsmarkedet med en plettet straffeattest.

- Målet er på sigt at bygge en bro mellem virksomhederne på den ene side, og det offentlige og de unge på den anden, fortæller Ole Hessel, projektchef i High Five.

- Det er vigtigt, at de unge kan og vil arbejde, og at de har sagt farvel til deres tidligere liv, slår han fast og fortæller, at High Five matcher virksomheder med unge ved at kigge på virksomhedens muligheder og krav, og den unges kompetencer og motivation.

På Fyn samarbejder High Five med blandt andre UUO-Østerhøj, der er et projekt med udvidet vejledningsindsats til alle unge mellem 16 og 25 år i Odense og omegn. Og i Odense er man glad for den fælles indsats.

- Samarbejdet er hammergodt, fortæller UUO-Østerhøjs projektleder Preben Elbek, der vejleder unge til uddannelse og job.

- Jeg piller piercingerne og kasketten af dem, og hjælper dem med at sparke døren ned. High Five finder et job til dem, fortæller Preben Elbek om samarbejdet og hans funktion som døråbner.

- Jeg tror på, at uddannelse er vejen til et bedre liv, og det er det, jeg gerne vil formidle videre til de unge, slår han fast.

Arbejde er vejen ud af kriminalitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce