Aragorn til Odense

Viggo Mortensen spiller rollen som helten Aragorn i "Ringenes Herre".

Aragorn til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FOTOUDSTILLING: Skuespilleren Viggo Mortensen udstiller i Odense

Museerne på Brandts Klædefabrik er begyndt at få mails fra kvinder over hele verden, som spørger, hvornår de skal booke flybillet til Danmark og Odense.

De har på en eller anden måde opsnuset den indtil nu velbevarede hemmelighed, at den verdensberømte amerikansk-danske skuespiller Viggo Mortensen kommer til Odense 27. juni.

Grunden?

44-årige Viggo Mortensen er ikke blot en temmelig billedskøn filmskuespiller, bedst kendt som Aragorn i filmene om "Ringenes Herre". Han er også jazz-musiker, digter og fotograf. Og 27. juni er der fernisering på den fotoudstilling, samme Viggo skal have på Fotomuseet.

- Viggo Mortensen har altid medbragt sit kamera, når han er ude at filme. Og da han har indspillet over 30 film fra hele verden, er det blevet til en hel del fotografier, fortæller presse-chef Marieke Burgers, Brandts Klædefabrik.

Kvinder vilde med Viggo

Det er også Marieke Burgers, der kan afsløre, at Klædefabrikkens mail-system for øjeblikket belastes af mails fra Viggo-ramte kvinder verden over.

- De mailer til os for at bestille plads til ferniseringen af Viggo Mortensens fotoudstilling 27. juni. Men vi kan kun maile tilbage, at her er alle pladser optaget, fordi medlemmerne af Støttekredsen for Brandts naturligvis skal have første prioritet til alle arrangementer, siger hun.

For nu at komme de mange udenlandske kvinders behov lidt i møde, har man på Brandts formået at få skue-spilleren til at læse op af egne digte. Men først dagen efter ferniseringen.

- Udstillingen åbnes først for publikum lørdag 28. juni. Men ved at arrangere digtoplæsning, vil endnu flere kunne få lejlighed til at møde Viggo Mortensen, siger Marieke Burgers.

Viggo Mortensen har skrevet tre digtsamlinger. I begyndelsen af april udkom hans "Nye falsknerier" på dansk på forlaget Lindhardt og Ringhof. Anmelderne var ikke begejstrede og kalde digtene kedelige og tamme. Men anmelderne (alle mænd) har så heller ikke hørt digtene læst op af Viggo selv...

Habil kunstmaler

Til de få, der endnu ikke har oplevet Viggo Mortensen som en dårende dejlig og ekstremt modig og mandig Aragorn i "Ringenes Herre" kan følgende oplyses: Han er født 20. oktober 1958 i New York som søn af en dansk far og en amerikansk mor.

Som barn tilbragte han over ti år i Sydamerika, men er uddannet skuespiller fra fødebyen New York. Han har medvirket i over 30 film. Den første i 1985.

Han var gift fra 1987 til 1997 med forsangeren Exene Cervenha fra punkbandet X. Sammen har parret ét barn. Han taler flere sprog, herunder også dansk og spansk. Han har udgivet tre cd'er med jazzmusik. Han er en habil kunstmaler. Han er en dygtig rytter. Han har arbejdet som lastbilchauffør i Danmark. Og så er han så vidt vides fraskilt, når han kommer til Danmark. Men lad det være sagt straks: Han har lukket sin mail-boks for al fan-mail.

Måske derfor mailer man nu til Brandts Klædefabrik...

Aragorn til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce