Under navnet EXEC stikker VETO-frontmand Troels Abrahamsen i en helt ny retning. Med en nøgtern, tveægget stil med blot klaver og vokal skabes inderlige sange med stor dynamik.

EXEC - The Limber Real
(Tambourhinoceros)

Indie/pop

Det giver god mening, at Troels Abrahamsen har valgt at udgive “The Limber Real“ under sit nye kunstnernavn EXEC. For hangen til synthesizere og tunge beats har måttet vige for en kontant og mere minimalistisk stil med vokal i selskab med intet andet end et klaver. Nuvel, en del ekko og rumklang farver musikken - det er jo Troels Abrahamsen.

På “The Limber Real” er vokalen markant anderledes, end vi kender den fra VETO og forsanger Abrahamsens tidligere soloalbums. Mere maskeret, mere mudret og mere uskarp. Og mere afslappet, omend stadig karakteristisk udtryksfuld. Med tydelige spor af Antony and the Johnsons.

Musikkens svar på HDR

Væk er alle synths og elektroniske trommer, og tilbage står et koncentreret og atypisk album. Med klassisk funderet, levende og alsidigt klaverspil, hvor et virvar af skiftevis træge og fjerlette toner samt dybe, eftertænksomme klange leveres med stor indlevelse på tangenterne.

Inden for fotografering har man metoden high dynamic range, hvor flere eksponeringer smeltes sammen til ét billede. På denne måde opnår man flere nuancer, end kameraets sensor ellers kan opfange. Den voldsomme dynamik og resonans på “The Limber Real” må være musikkens svar herpå.

“The Limber Real” er et på én gang anarkistisk og sofistikeret udspil fra modige Troels Abrahamsen, og fortjener tilsvarende fordybelse fra lytteren.