Anmeldelse: Dúné med falsk vokal på Langeland, men sand energi

Falsetterne var ikke med Dúné, der dog alligevel leverede en slagkraftig rockkoncert for folket. Foto: Michael Nørgaard

Anmeldelse: Dúné med falsk vokal på Langeland, men sand energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsanger Mattias Kolstrups vokalpræstation var til tider skidt, men overordnet ikke skidt nok til at afspore Dúnés højenergiske overfusning af Langelandsfestivals magelighed.

Havde man sat næsen op efter et kæberaslende festival-comeback som det, Veto tidligere i år leverede på Heartland Festival, gik man nok skuffet fra Dúnés fredagsoptræden på Langelandsfestival, der ikke på samme måde cementerede bandets berettigelse i 2017.

Mindre kunne dog også gøre det, og er eller var man i tidligere tider fan af gruppen med den selvsikre og scene-ejende forsanger Matthias Kolstrup, leverede Dúné så absolut varen.

At varen var velspillet og generelt vellydende var forventeligt, men at Mathias Kolstrup ligefrem skulle kæmpe en brav - og flere steder forgæves - kamp for at ramme de rigtige toner kom som en overraskelse.

Forsangeren krængede sig med stort besvær gennem falsetstykkerne i numre som "Lose My Way", den fængende "Let Go of Your Love" og den lidt tyktflydende sjæler "All That I Have", mens også helt gængse vers i ny og næ gik fløjten. Om Kolstrup ikke følte den på dagen, skal jeg ikke kunne sige, men i hvert fald gjorde han klogt i at vende mikrofonen ud til publikum så ofte, som han gjorde.

Fakta
Hørt på Langelandsfestival, Store Scene, fredag klokken 19.30.

Menneskeligt og maskinelt

Bag ham gjorde tre unge mænd deres bedste for at rykke lidt i ryglænene hos de siddende festivalsgæster, og det bonnede ud i Langelands vel nok højeste koncert i år.

Decideret kaotisk blev lyden dog aldrig, og mens akustiske trommer hamrede derudad, blandede de skarpe synthesizere og de dunkende taktslag sig ubesværet i det håndspillede lydbillede. Det lyder måske ikke som noget særligt at få instrumenterne til at spille godt sammen, men for et slagkraftigt band som Dúné er det altafgørende med et godt, bundfast beat med plads til både det maskinelt pumpende og det menneskeligt hamrende.

- Har I det godt, spurgte Matthias Kolstrup efter hvert nummer, men han virkede ligeglad med svaret. For han og resten af bandet lod til at have en altoverskyggende mission, og det var at spille så højt og så højenergisk, at selv en pivfalsk falset ikke kunne høres.

Den mission lykkedes, og så var det pludseligt underordnet, at Dúné i mine øjne og ører stadig fremstår som en lidt kønsløs og musikalsk ubeslutsom gruppe selv 10 år efter deres debut. For bandet har skåret et par skarpe hits gennem tiden - blandt andre "80 Years" og lukkeren "Never Be Alone" - og at de fortsat er en træfsikker og endda ret temperamentsfuld festivalsbooking, kunne der efter denne fredag ikke være i tvivl om.

Anmeldelse: Dúné med falsk vokal på Langeland, men sand energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce