Bøger: Livet som anklager kan byde på et møde med uforglemmelige sager og forbrydelser, og netop det er temaet i to nye bøger. Den ene er skrevet af den tidligere minister Birthe Rønn Hornbech, som i bogen "Politierindringer" beretter om sine 37 år i politi-og anklagemyndigheden og om de sager, der gjorde størst indtryk på hende. Udkommer på Gyldendal 5. marts.

I "På ofrenes side" fortæller anklager Anne Birgitte Stürup om sit arbejde for anklagemyndigheden og særligt om de uskyldige og nogle gange tilfældige ofre. Blandt andet om de piger, den såkaldte Amagermand forgreb sig på. Bogen, der udkommer på Lindhardt og Ringhof 9. marts, er skrevet af de to journalister Morten Bruun og Thomas Bjerg. (ahy)

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist og souschef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' kulturredaktion. Her beskæftiger jeg mig især med bøger og museer, men indimellem også med teater, film m.m. Jeg har været ansat i Fynske Medier siden 1990 og har blandt andet været redigerende, weekendredaktør, designchef og redaktionschef. Jeg bor i en landsby på Østfyn med mand og børn. Holder af både have og hav.