Andersen og diktatoren


Andersen og diktatoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUZANNE MUBARAK udnævnes på næste torsdag til H.C. Andersen Æresambassadør.

Det er en ganske diskutabel udnævelse, H.C. Andersen 2005 Fonden her foretager. Det er faktisk stærkt bekymrende, at en dansk finansieret fond - med støtte fra bl.a. Kulturministeriet, Bikuben og Odense Kommune - på denne måde er med til at kaste hæder over en præsident, der står bag tortur, mishandlinger og fængslinger af sine egne indbyggere.

SUZANNE MUBARAK er gift med Egyptens præsident, Hosny Mubarak. En mand, der har styret Egypten med jernhånd i de seneste 23 år.

Ifølge Amnesty International og andre menneskerettighedsorganisationer bliver egyptere vilkårligt anholdt og tilbageholdt eller varetægtsfængslet uden anklage eller retssag. Ifølge de samme organisationer bliver fanger i Egypten rutinemæssigt mishandlet og tortureret. Og i de egyptiske fængsler finder man bl.a. fanger, der sidder inde, alene fordi de mener noget andet end præsident Mubarak.

HVAD BLEV der af omsorgen for den lille fattige pige med svovlstikkerne, for den grimme ælling og for denne verdens udstødte? Hvorfor skal børnenes og de smås forkæmper, Andersen, nu billedlig talt sove i seng med enevoldsherskere? Ja, hvad i alverden har eventyrdigteren H.C. Andersen at gøre med denne verdens diktatorer?

Det skylder H.C. Andersen 2005 Fonden os et svar på.

Andersen og diktatoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce