Anden som falleret ejendomsmægler

Skuespilleren Anders Matthesen arbejdede i går på spillefilmen "Sorte Kugler", der er hans debut som spillefilmsinstruktør. Optagelserne fandt sted i Center Pubben i Hvidovre. Anders Matthesen (bagerst) har selv skrevet manuskriptet, og udover rollen som instruktør spiller han også hovedrollen som den fallerede ejendomsmægler Alex Klein. Skuespilleren Iben Dorner (forrest) spiller den anden hovedrolle som Alex Kleins efter sigende hårdt prøvede kone, Dorthe.
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Anden som falleret ejendomsmægler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi var med under optagelserne til Anders Matthesens debut som spillefilmsinstruktør, hvor Liverpool-stjernen Daniel Agger uventet dukkede op

Raflebægre og spillemaskiner fik sig en lille pause på Center Pubben i Hvidovrevejens Butikstorv i går, da de morgentørstige stamkunder pludselig blev vidne til et voldsomt optrin.

Uden for værtshusets vinduer blev et cykelbud nemlig gennembanket af en kraftig mand med store tatoveringer, der først stoppede sit foretagende, da en mand i politiuniform og brunt tilbagesmurt hår pegede på ham med en pistol.

Ved nærmere eftersyn viste betjenten sig at være komikeren Anders Matthesen, der havde valgt at optage en scene til sin debut som spillefilmsinstruktør - "Sorte kugler" - i det københavnske indkøbscenter.

Ikke overraskende er der tale om en komedie, som "Anden" selv har skrevet manuskriptet til. Den produktive humorist tager sig også af hovedrollen som ejendomsmægleren Alex Klein, der pludselig får mulighed for at udleve sin gamle drøm om at blive betjent.

- Alex Klein har et godt liv, og der er en masse mennesker, der vil ham det godt. Men alligevel vælger han at fokusere på alt det negative, og det går især ud over hans kone og børn, som han ikke opfører sig særlig pænt over for, fortalte Anders Matthesen ved det efterfølgende pressemøde, der meget passende foregik i Center Pubbens tilrøgede lokaler.
Skuespilleren Anders Matthesen arbejdede torsdag på spillefilmen
Skuespilleren Anders Matthesen arbejdede torsdag på spillefilmen "Sorte Kugler", der er hans debut som spillefilmsinstruktør. Optagelserne fandt sted i Center Pubben i Hvidovre. Anders Matthesen (billedet) har selv skrevet manuskriptet, og udover rollen som instruktør, spiller han også hovedrollen som den fallerede ejendomsmægler Alex Klein. Skuespilleren Iben Dorner spiller den anden hovedrolle som Alex Kleins efter sigende hårdt prøvede kone, Dorthe. (Tariq Mikkel Khan/POLFOTO)
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

En dybere mening

Selv om det er meningen, at publikum skal grine, er der ifølge komikeren en dybere mening med historien.

- Selvfølgelig er det en komedie, men filmen er også en alvorlig historie om, hvad det er for et fokus, man har på livet. Om man er til stede i det, man laver, eller konstant går rundt og er utilfreds. Og der er Alex Klein bare en karikeret udgave af, hvordan mange mennesker opfører sig i dag.

Som i de fleste af Anders Matthesens tidligere projekter har han selv en finger med overalt. Men under arbejdet med "Sorte kugler" har manden med de mange talenter forsøgt at slippe tøjlerne lidt. Blandt andet ved at alliere sig med en svensk medinstruktør, der kan tage teten, når den selvlærte filmskaber selv står foran kameraet som skuespiller.

- Jeg kan helt klart bedst lide at have kontrol med det hele. Men denne gang lytter jeg meget til, hvad de andre på holdet siger, og jeg er så bare den, der får lov til at sige, at "nu er den i kassen". Det er første gang, at jeg har prøvet at lade andre bestemme så meget, og det er helt fantastisk, sagde den debuterende instruktør, der er træt af at se de samme ansigter i dansk film.
Skuespilleren Anders Matthesen (t.h.) og fodboldspilleren Daniel Agger, der ejer Center Pubben i Hvidovre, mødte hianden under optagelserne til
Skuespilleren Anders Matthesen (t.h.) og fodboldspilleren Daniel Agger, der ejer Center Pubben i Hvidovre, mødte hianden under optagelserne til "Sorte Kugler".
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Agger og Anden

I rollen som Kleins hårdt prøvede kone Dorte har han derfor givet chancen til ukendte Iben Dorner, der blev færdiguddannet ved Odense Teaters skuespillerskole sidste sommer.

- Jeg er forholdsvis nyuddannet, og derfor er det fantastisk, at jeg allerede nu har fået en hovedrolle i en spillefilm. Det er en stor udfordring, og jeg synes, at det er et fedt og humoristisk manuskript, der ikke lige er til at regne ud, sagde hun på pressemødet, der fik en noget speciel afslutning, da stedets ejer - Liverpool-stjernen og landsholdsforsvareren Daniel Agger - pludselig dukkede op. Det fik mobilkameraerne op af bargæsternes lommer, men også de tilstedeværende pressefotografer fik travlt med at knipse løs, da Agger og Anden mødte hinanden.

- Jeg anede ikke, at det var ham, der ejede pubben. Jeg valgte den bare, fordi den passede godt til filmen. Og faktisk ved jeg ikke ret meget om fodbold, sagde Anders Matthesen, der har premiere på "Sorte kugler" i foråret 2009.

Anden som falleret ejendomsmægler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce