Alvorsfuld sæsonstart


Alvorsfuld sæsonstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøntsagskoncerter er lyden af pludrende børn, raslende slikposer og tyssende bedsteforældre. Men først og sidst er det Odense Symfoniorkesters sommergave til publikum - og en anledning til at høre solister, som har tilknytning til byen. Enten som musikere i orkestret eller som studerende på Det Fynske Musikkonservatorium.

Ved månedens første gratiskoncert var det to musikstuderende, der var i vælten.

Pianisten Kamilla Sørensen var solist i et uddrag af Stravinskijs "Koncert for klaver og blæsere". Efter førstesatsens højspændte slutning formede andensatsen sig som en langsom, grådyster tankerække, som melodien gradvist groede frem af. Især i de tungsindigt malende og i de mere lyriske passager kom Kamilla Sørensens sikre og udtryksfulde spil til sin ret.

Cellisten Mette Spang-Hanssen skulle ligeledes fortolke et alvorsfuldt værk, nemlig Max Bruchs "Ave Maria".

Hendes cellos melankolske klang passede perfekt til værket, der først anslog sørgmodige takter men siden ændrede karakter og nærmest endte som "glansbilledmusik". Indfølt og smukt fortolket af en dybt koncentreret Mette Spang-Hanssen.

Trods mol-tonearten blev Schumanns "Scherzo i g-mol" i Odense Symfoniorkesters fortolkning et lyst og muntert stykke, hvor man virkelig hørte foråret bruse, pible, perle, trille og klukke.

Sidste programpunkt var finalesatsen fra Dvoraks "7. symfoni" - som André Previn skal dirigere til april. Igen var det de store, voldsomme følelser, der var på spil - og dem fortolkede Odense Symfoniorkester med stor overbevisning - ligesom orkestret gjorde fint rede for den skovtroldestemning, der er så kendetegnende for Dvorak.

Den svenske dirigent Cecilia Rydinger Alin stod også foran orkestret ved Den Jyske Operas opførelse af "Hoffmanns eventyr" for få måneder siden.

Og det er rart endelig at se en kvinde på podiet - og Alin er en karakteristisk én af slagsen: Set bagfra gav kombinationen af den smalle, sorte frakkeryg og hendes overdimensionerede og bratte bevægelser poetiske mindelser om en Chaplin-silhouet.

Lene Kryger

Alvorsfuld sæsonstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce