Alting slutter - også Frost

Det er næsten en skam, at der er sat ansigt på Frost, så man ikke kan have sit eget indre billede af ham. PR-foto

Alting slutter - også Frost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uigenkaldeligt sidste bog om den lille kriminalkommissær fra Denton

Efteråret 2009 betød døden for Henning Mankels fremragende Kurt Wallander-serie, ligesom Arne Dahls tibindsværk om A-gruppe blev afsluttet med "Elleve".

Nu viser det sig, at det også er slut med Frost. Ikke den uden for vinduerne, men ham den lille kriminalkommissær Jack Frost, der slår om sig med obskøne ord på politistationen i Denton, men som alligevel bag det snuskede ydre rummer et hjerte af guld.

Forfatteren til Frost, R.D. Wingfield, døde i 2007, endnu inden hans sidste opus "Bidende Frost" blev udgivet.

Nu foreligger den på dansk, og jeg gad nok vide, hvad "svaber" hedder på originalsproget. Jack Frost bruger det i hveranden sætning, når han tiltaler sit mandskab på stationen, også selv om de er af hunkøn. Alle er dog tilsyneladende vant til den fejende sprogbrug for det mandlige forplantningsorgan, og alle - inklusive Frost-fans - ved også, at ordflommen fra Frost-læberne dækker over en blød mand.

At han ligger meget langt inde, skal guderne vide. Her til sidst skal Frost klare alle ærterne på stationen, og det indebærer opklaringen af voldtægt og drab på purunge piger, pengeafpresning, pædofil-film og meget mere. Inklusive selvfølgelig Frosts never ending story i omgangen med sine overordnede. De er begge to dumme svin med svaberen hængende udenfor (undskyld, men man bliver på mange måder påvirket af Frost).

Nu er det slut. Måske godt det samme. Frost er så vidunderlig ikke-korrekt, at det var lige ved at være for meget af det gode. Og så hjælper det heller ikke, at bogens forside og tv-serien har givet os et frossent image i form af en lille trivelig mand med hvalros-overskæg og blød hat. Det sætter en sneskærm op for læserens eget billede af Frost, og det er synd.

Lad det tø - men tak alligevel, Frost.

Om bogen

R.D. Wingfield: "Bidende frost". Oversat af Torben Nilsson. 412 sider. 299 kroner. Forlaget Klim.

Alting slutter - også Frost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce