Aktuelle bøger


Aktuelle bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åsa Larsson: "Blodskyld" (*)(*)(*)()()()

Mens Larssons tidligere bog "Solstorm" både var original, blændende og konsekvent, lider "Blodskyld" under, at der faktisk allerede er kogt suppe på plottet, og nu kun er et gammelt ben tilbage at sutte på. Resultatet er en slags "Solstorm Light", der er for bleg til at imponere og for udvandet til at henrykke.

Hans Edvard Nørregård- Nielsen: "Noget nær" (*)(*)(*)(*)(*)()

Det er et sprog, der kan bære den stærke kraft fra erindringerne, som kan fastholde svulmende følelser og flagrende eksistensafsøgning. Det er noget nær et fabelagtigt portræt af tresserne og af unge mennesker på vej mod sig selv.

Elisabeth Rynell: "Hohaj" (*)(*)()()()()

Elisabeth Rynell har et forfatterskab bag sig inden "Hohaj", især af lyrisk art. Det lades man ikke i tvivl om, når man læser hendes roman, for naturen er stærk, og sproget præget af lyrismer og store symboler. Jeg må tilstå, at jeg finder de to historier fra ødemarken temmelig anstrengende og forfølte.

Hans Kragh-Jacobsen: "Tigerbalsam" (*)(*)(*)()()()

Romanens stærkeste side er portrættet af et venskab, hvor det er vanskeligt at skelne, hvem af de to mænd der reelt lever som parasit på den andens liv. Netop evnen til at vise nuancer gør "Tigerbalsam" relevant alle indvendinger til trods.

Dan Brown: "Engle og dæmoner" (*)(*)(*)(*)()()

En lidt snøvlet start betyder, at fortællingen ikke opleves som dét elektrificerende brag af viden, den egentlig er, men mere som at få undervisning af en professor med hængerøv i bukserne. Til gengæld stiger læselysten skråt opad, når de indledende brikker er på plads.

Matthew Pearl: "Danteklubben" (*)(*)(*)(*)(*)()

Det er en djævelsk godt fortalt spændingsroman. Modbydelig på en elegant måde og grusom svær at lægge fra sig. Man fristes til at sige, at Dante ikke kunne have ønsket sig en bedre fortolker af sit helvede.

Jan Jakob Tønseth: "Hilmar Iversens ensomhed" (*)(*)(*)(*)()()

En værdifuld skildring af ikke blot krigen, som den var, da mand skød mand, og et maskingevær hed en mitrailleuse, men også af et ideologisk engagement, der kan få en ung nordmand til at melde sig som frivillig til en krig som dårligt nok er hans egen

Anne Sofie Kragh: "Fogh" (*)(*)(*)(*)()()

Biografien om Anders Fogh Rasmussen er velskrevet og rig på detaljer, men forfatterens tolkning er tvivlsom .

Bodil Steensen-Leth: "Lili" (*)(*)(*)(*)()()

Bodil Steensen-Leth fortæller medrivende og begavet om den lettere depraverede stemning i det forfinede åndsliv omkring 1900, men hendes ophøjelse af den store kunst til en formelig dødskult klinger ikke helt rent.

Aktuelle bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce