Aktuel i "Peter Pan": Milde vilde Mille

Hun er sej og stærk, men også et følsomt menneske, der kan "græde uhæmmet" over en masse ting. Da hun for eksempel i forbindelse med optagelserne til filmen "Sikke et cirkus" mødte manden inden i Bamse, kneb Mille Gori en tåre over at møde en af sin barndoms helte. Foto: Carsten Lauridsen

Aktuel i "Peter Pan": Milde vilde Mille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træerne vokser ofte ind i himlen, hvis bare man sår et frø og husker at gøde jorden. Skuespiller, danser og tv-vært Mille Gori har helt fra barnsben sat sig vilde mål - og nået dem.

Scene: Da Mille Gori var 10 år, satte hun sig ned og skrev en liste over alt det, hun ville nå, inden hun blev 30. Af den lidt mere håndgribelige slags var ting, som at hun gerne ville have en boombox. Men hun drømte også stort. Hun ville for eksempel nå at bo i mindst tre andre lande, hun ville være med i en film og uddanne sig inden for dans, og på listen skrev hun desuden med barnlig skrift: "Entertainment/dans/skuespil/tv". Her, to år før fristen udløber, er det kun to af de cirka 25 punkter, der ikke er blevet sat flueben ved, og den ene ting er hun glad for, at hun ikke kom i mål med. - Jeg havde en forestilling om, at jeg skulle have to børn, inden jeg blev 25 år, og selvom jeg elsker børn og gerne vil have børn på et tidspunkt, så havde det ikke passet ind i mit liv allerede der. Til gengæld skal jeg nok nå det andet punkt, som er at bestige Kilimanjaro.

Man skal ikke være i selskab med den 28-årige kvinde, som er på turné med Folketeatrets udgave af "Peter Pan", før man forstår, at hun ikke bare taler meget. Det gør hun ganske vist. I lange, snoede sætninger, der undervejs stikker af i alle mulige retninger, før hun stopper op for lige at få luft til næste ordstrøm. Men hun handler også - og lever, som om døgnet har 48 timer.

Hun er uddannet danser og har de seneste fem år fundet vej til de fleste børns hjerter i form af Ramasjang-karakteren Motor Mille, der ikke kun har optrådt i tv, men også lavet cirkus, skrevet bøger, indspillet film og spillet musik undervejs.

- Jeg ved godt, at jeg propper min kalender og altid har 1000 bolde i luften, men det er kun gode bolde, fordi jeg for længe siden har besluttet, at jeg vil leve af noget, der gør mig glad. Jeg må gerne være træt hver aften, men jeg VIL være glad hver dag, og det er jeg.

Jeg sørger for hele tiden at være til stede i det, jeg laver og ikke mindst for at gribe hvert eneste nu, for ellers går du glip af livet.
Mille Gori
Mille Gori er født 1989 og opvokset i den vestjyske by Spøttrup.

Havde sin scene-debut som 11-årig i "Peter Pan" i rollen som "Lille Fjer".

Er uddannet danser ved Den Danske Scenekunstskole og har desuden gået på balletakademi i Sverige.

Har de seneste fem år været en fast del af værterne på Ramasjang som Motor Mille.

Har været med i Cirkus Summarum, i filmen "Sikke et cirkus" og udgivet to bøger.

Er aktuel i rollen som "Wendy" i Folketeatrets forestilling "Peter Pan".
"Virkelig stædig og ekstrem målrettet", sådan beskriver 28-årige Mille Gori nogle af de styrker, der i løbet af få år har sikret hende en karriere som tv-vært, skuespiller, danser og forfatter. Foto: Carsten Lauridsen

En klump i halsen

I efteråret havde Folketeatret premiere på fortællingen om "Peter Pan", og Mille Gori glæder sig til endnu en gang at flytte ind i rollen som Wendy, som hun har fået lov til at spille i en særlig sej og stærk udgave. Hun formidler en fortælling, som læner sig så smukt op ad hendes eget syn på tilværelsen, og det er ikke uden grund, at hun adskillige aftener har leveret sin sidste replik med en klump i halsen, for når Wendy minder Peter Pan om, at "det vigtigste eventyr af alle er at leve", så er det lige præcis den overskrift, der længe har været på Mille Goris liv.

- Jeg synes, at noget af det fineste i den her forestilling er historien om, at vi skal nyde det liv, vi har fået, og med det følger også erkendelsen af, at det slutter på et tidspunkt. Peter Pan vil gerne blive ved med at være barn, og så længe han er det, kommer han ikke til at dø, men Wendy erkender undervejs, at hvis man bliver ved med at være barn, går man glip af en stor del af livet. Og hvis du vil leve livet, må du også se døden i øjnene. Det er en rigtig fin livsanskuelse, som jeg selv lever efter. Jeg tror fuldt og fast på, at man skal nyde hvert sekund, man får givet, siger Mille Gori, der for år tilbage fik tatoveret en sætning om netop det.

Tre ting om "Peter Pan"
Figuren Peter Pan er skabt af den skotske forfatter J.M. Barrie. Første bog udkom i 1902. To år senere skrev han skuespillet, der efterfølgende blev til en roman, og som er fortællingen om mødet mellem Peter Pan og Wendy og hendes to små brødre, der kommer med til Ønskeøen.

Fortællingen er siden blevet filmatiseret adskillige gange - også som stumfilm - men den mest berømte er nok Disneys udgave fra 1953. Disney har i øvrigt de senere år opbygget et helt univers om den lunefulde fe, Klokkeblomst.

Folketeatrets forestilling om Peter Pan tager udgangspunkt i den klassiske fortælling om drengen, der nægter at blive voksen og derfor lever i Evighedslandet sammen med de glemte børn, som han er anfører for. Men forestillingen drejer sig i høj grad også om døden, som Wendy vælger at acceptere for at kunne leve et helt og fuldt liv.
De fleste kender hende i dag som Motor Mille, og hun elsker også selv den karakter, der fik liv på tv for fem år siden, men fremover arbejder hun hårdt på, at endnu flere først og fremmest skal kende hende som Mille Gori. Foto: Carsten Lauridsen
De fleste kender hende i dag som Motor Mille, og hun elsker også selv den karakter, der fik liv på tv for fem år siden, men fremover arbejder hun hårdt på, at endnu flere først og fremmest skal kende hende som Mille Gori. Foto: Carsten Lauridsen

Hvert eneste nu

"Nuet er det punkt, hvor tiden rører evigheden", står der på hendes ribben. Det er et citat af Narnia-forfatter C.S. Lewis, som hendes mormor læste op af, da Mille Gori var barn. I begyndelsen var det bare noget, der lød smukt, og uden at hun helt havde begreb om, hvad det egentlig betød, skrev hun det ned alle steder. På en lamel i hendes seng. I hjørnet af hendes skrivebord. Men i dag bærer hun det med sig som en urokkelig sandhed og en vigtig rettesnor.

- Så jeg sørger for hele tiden at være til stede i det, jeg laver og ikke mindst for at gribe hvert eneste nu, for ellers går du glip af livet.

Mille Gori tror på skæbnen. At der altid er en mening med det, der sker. Eller at man i det mindste altid kan finde en mening med det, der sker. Men at det også handler om at gøde jorden, for at noget kan vokse og så i øvrigt aldrig lade frygten afholde én fra at gå i den retning, der føles rigtig.

- Jeg har lært, at hvis man falder fire gange, skal man rejse sig fem gange, og jeg har godt nok fået mange knubs undervejs i form af afslag og nederlag og ting, der ikke gik som forventet, men det har kun gjort mig stærkere, og i dag hviler jeg både i mine styrker og svagheder, siger Mille Gori og remser nogle af sine styrker op. Evnen til at tale sin sag har fået næring i opvæksten, hvor hun som storesøster til tvillinger blev dygtig til at argumentere for det, hun gerne ville. Hun er desuden ordblind, og det, der kan være svært at formulere på skrift, må man lære at formidle på anden vis.

- Og så er jeg en fighter, der er virkelig dårlig til at give op og i øvrigt ikke er det mindste bange for at møde nye mennesker eller for at være fjollet eller grim eller lave fejl. Til gengæld er jeg virkelig utålmodig, og det er bestemt en svaghed i de sammenhænge, hvor jeg måske kommer til at hægte folk af og dermed ender med at stå med det hele selv.

På et tidspunkt besluttede Mille Gori sig for, at hun
På et tidspunkt besluttede Mille Gori sig for, at hun "engang ville arbejde på Folketeatret". Målet kom på hendes årlige planche over ting, hun gerne ville opnå, og derfor lå det lige for at springe til, da hun fik buddet om at spille Wendy i teatrets opsætning af "Peter Pan". Foto: Carsten Lauridsen

Find en vandpyt

Arbejdsomheden og den indædte kampgejst er også forældrenes fortjeneste, siger hun.

- De har altid sagt til mig, at man kan, hvad man vil. De har opfordret mig til at drømme vildt, men også mindet mig om, at drømmene kun går i opfyldelse, hvis man knokler for det, siger hun og trækker flere tråde tilbage til opvæksten, hvor familien har stået for vigtige og retningsgivende markører.

Mille Gori blev for eksempel rasende, da moren ikke bakkede op om hendes planer om at rejse til London for at uddanne sig som danser i en alder af 17 år. Drømmen om at blive danser var der masser af opbakning til, men hendes mor insisterede på, at hun først skulle i gymnasiet og lære noget af alt det faglige og sociale, der er med til at gøre en til et helt menneske.

- Og den beslutning ligger nok på min top tre over afgørende ting, min mor har givet mig, siger hun og fortæller, at det også var i de uregerlige teenageår, at hun uden varsel blev revet ud af barndommens naive forestilling om, at livet er en uendelig størrelse. For mormoren, der gennem alle årene var en fast klippe og en af dem, der forstod at tale alle Mille Goris drømme op, fik kræft og døde på et tidspunkt, hvor barnebarnet var optaget af alt andet end at bruge tid på familien.

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg nogensinde ville miste hende. Jeg var slet ikke klar til at sige farvel, og det tog ret hårdt på mig, men det blev samtidig en vigtig påmindelse om, at hvis der er noget, der er vigtigt for en, så må man stoppe med at pille navle og komme ud af vagten og leve det liv, man vil. Hvis det regner, man må bare vælge at hoppe i vandpytterne og sætte pris på solen, når den kommer frem igen.

Mille Gori ved godt, at hendes stædige insisteren på at vride mest muligt ud af hvert sekund kan være provokerende for nogle. Hun ved også godt, at det set på afstand kan se ud, som om alt er legende let for hende. Men når hun i "Peter Pan" kan svæve gennem teaterrummet i split, er det kun, fordi hun har trænet og trænet, ligesom hun har knoklet for alt andet, hun har opnået gennem livet.

- Et talent er kun noget værd, hvis du øver dig og dyrker det, som hun siger.

"Peter Pan" på Fyn:

14.-15. marts: Svendborg Teater16. marts: Arena Assens18. marts: Bastionen, Nyborg26.-28. marts: Odense Teater

Aktuel i "Peter Pan": Milde vilde Mille

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce