Afstemning: Film fra USA bedre end danske


Afstemning: Film fra USA bedre end danske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev ikke plads til danskerne på landets største film-hjemmesides liste over årtiets bedste film.

Film: Danske filmentusiaster foretrækker amerikanske seriefilm, mens begejstringen for de hjemlige film er til at overse.

Sådan lyder konklusionen efter afstemningen om årtiets 10 bedste film på landets største filmhjemmeside, kino.dk.

Ingen af de ni nominerede film fra Danmark fandt vej til top 10 på listen. Den toppes af henholdsvis første og tredje del af "Ringenes Herre"-trilogien, mens det seneste kapitel af Batman-sagaen, "The Dark Knight", flyver ind på tredjepladsen.

De største overraskelser skal findes i Ridley Scotts "Gladiator", som kommer ind på en sjetteplads, og Danny Boyles "Slumdog Millionaire", der er på niendepladsen, skriver kino.dk i en pressemeddelelse.

Omkring 4000 brugere havde stemt på deres 10 yndlingsfilm fra den liste på 100 værker, som kino.dk’s redaktion havde udvalgt. "Bænken" med Jesper Christensen fra 2000 opnåede som den bedst bedømte danske film 581 stemmer. Ganske symptomatisk var også "Bænken" en del af en serie, nemlig Per Flys trilogi om Danmarks samfundsklasser, der også bestod af "Arven" og "Drabet" fra henholdsvis 2003 og 2005. De to sidstnævnte film var med i afstemningen.

Eneste film i top 10, der ikke er britisk eller amerikansk, blev den svenske "Mænd der hader kvinder" fra i år. Med 1151 stemmer klemte Blomkvist og Salander sig ind på syvendepladsen og holdt teenage-fænomenet "Twilight" bag sig. (ritzau)

Afstemning: Film fra USA bedre end danske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce