Aalbæk om von Trier: Det er for åndssvagt


Aalbæk om von Trier: Det er for åndssvagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Noget af det dummeste, siger Zentropas direktør om von Trier. Men han tror ikke, udtalelserne skader filmen.

"Åndssvagt og barnligt".

Det er de første ord, der kommer fra Peter Aalbæk Jensen, direktør i Zentropa, når han skal tage stilling til Lars von Triers udtalelser på den officielle pressekonference efter visningen af instruktørens ny film, "Melancholia", i Cannes.

- Det åndssvage består også i, at han ikke mener, hvad han siger, om Hitler, jøder og Susanne Bier. Men nu kommer han med en film, som ikke i sig selv er provokerende, og så siger han disse ting for at hidse folk op, fortsætter Peter Aalbæk.

Han og Lars von Trier stiftede i sin tid Zentropa og har kendt hinanden i 23 år.

- Derfor kender jeg ham og ved, at han indimellem skal té sig åndssvag. Jeg vil nok sige, at det her er noget af det dummeste, jeg kan komme på fra hans side, men jeg har opgivet at tale ham til rette.

Peter Aalbæk Jensen mener ikke, at udtalelserne i Cannes kan komme til at skade filmen, ligesom han heller ikke tror, at de kan give Zentropa problemer, når selskabet fremover skal søge international finansiering til von Triers film.

- Folk i branchen kender ham jo.

Dagen før pressekonferencen og verdenspremieren på "Melancholia" gjorde Peter Aalbæk Jensen alligevel et velment forsøg på at "guide" den kontroversielle instruktør i en lidt anden retning.

- Kan du ikke bare stille op og være sød, spurgte jeg. Men det er åbenbart ikke godt nok til ham, siger Zentropas direktør.

Aalbæk om von Trier: Det er for åndssvagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce