Årets Fynske Jazzmusiker: Med ny pris på tapetet

For 35. gang uddeles prisen Årets Fynske Jazzmusiker traditionen tro på Musikhuset Dexter. I den anledning leverer det odenseanske Tiptoe Bigband ligesom sidste år koncert. Arkivfoto: Kim Rune

Årets Fynske Jazzmusiker: Med ny pris på tapetet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For 35. år i streg uddeler Foreningen af Fynske Jazzmusikere prisen Årets Fynske Jazzmusiker. I år uddeles desuden en ny pris, der skal gå til et ungt, fynsk jazztalent.

Den ærefulde pris inden for fynsk jazzmusik, Årets Fynske Jazzmusiker, er efterhånden en historisk sag i kraft af at have eksisteret længere end tre årtier.

Ikke desto mindre lever landets tredjeældste jazzpris i bedste velgående, og søndag bliver det 35. gang, at en fynsk jazzkunstner får æren af at hjemtage prisen.

Denne gang er der desuden en ny jazzpris på dagsordenen, der er blevet navngivet Udviklingsforum - Unge Fynske Jazztalenter.

Den blev indstiftet for blot få måneder siden, som følge af at den fynske jazzhuslegende, tidligere ejer af Jazzhus Sophus Ferdinand, Poul Jørgensen, gik bort i august.

Det fortæller Poul Jørgensens enke, Lene Jørgensen, som kom på idéen.

- Da Poul døde, blev vi i familien enige om, at der ikke skulle lægges for mange blomster. Det ville han ikke have syntes, var det rigtige. I stedet besluttede vi i Pouls ånd at tilgodese de unge fynske jazztalenter i samspil med prisen som Årets Fynske Jazzmusiker, siger Lene Jørgensen

Hun påpeger imidlertid, at hun snarere vil betegne talentprisen som en "donation med henblik på videre udvikling".

- Vi har delt summen fra Pouls bisættelse i to, så der bliver en uddeling i år og en næste år. Skulle nogen derefter mene, at idéen er god og have lyst til at overtage, så er det jo kun godt. Men da vi har ønsket ikke at hænge os op på mere fremover, har vi bevidst valgt ikke at bruge Pouls navn i forbindelse med uddelingen, siger Lene Jørgensen.

Årets Fynske Jazzmusiker
Prisen Årets Fynske Jazzmusiker blev indstiftet i 1982 af daværende ejer af Jazzhus Sophus Ferdinand, Poul Jørgensen.Prisen blev første gang uddelt i 1983, og i år er det således 35. gang, at prisen uddeles. Bag prisen står Foreningen af Fynske Jazzmusikere.

Vinderen får som fast fortjeneste et beløb på 3000 kr.

I år spæder Dexter/Posten desuden 5000 kr. til.

I år uddeles for første gang prisen Udviklingsforum - Unge Fynske Jazztalenter.

Priserne bliver overrakt ved en gratis koncert med Tioptoe Bigband feat. sangerinden Louise Støjberg på Dexter, søndag 17. december kl. 15.
Sidste års vinder af prisen som årets fynske jazzmusiker blev tenorsaxofonist Andreas Bøttiger. Dette års vinder afsløres og kåres søndag. Arkivfoto: Kim Rune
Sidste års vinder af prisen som årets fynske jazzmusiker blev tenorsaxofonist Andreas Bøttiger. Dette års vinder afsløres og kåres søndag. Arkivfoto: Kim Rune

Håb om afsmittende effekt

I Foreningen af Fynske Jazzmusikere, som står bag prisen Årets Fynske Jazzmusiker, er det nye tiltag aldeles kærkomment. Det fortæller foreningens bestyrelsesformand, Niels Christian Resting.

- At vi får mulighed for at tage fat på ungdommen, mener jeg i den grad er et skridt i en rigtig retning. Selve den økonomiske påskønnelse vil være med til, at to unge fynske jazztalenter kan dygtiggøre sig yderligere, siger han og tilføjer:

- Mig bekendt findes der ingen priser til unge jazztalenter. I det lys er det da mit håb, at netop den idé går hen og bliver almenkendt, og at den i bedste fald får en afsmittende effekt.

Både talentprisen og prisen som årets fynske jazzmusiker uddeles traditionen tro i Musikhuset Dexter søndag fra klokken 14.

Her vil det 17 mand store odenseanske Tiptoe Bigband lægge toner til showet, mens sangerinde Louise Støjberg bidrager med vokal.

På koncertprogrammet er der lovet lidt af hvert fra Tiptoe Bigbands projekter, men der bliver med al sandsynlighed også plads til lidt jazzet julehygge.

Årets Fynske Jazzmusiker: Med ny pris på tapetet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce