Udstilling, der tager afsæt i psykologien, har været populær.

Det er ved at være sidste chance, hvis man som 60.000 gæster på Trapholt vil se udstillingen med Lidewij Edelkoort, der bliver kaldt verdens ledende trendforsker. Efter søndag 24. januar lukker "Fetishism", der siden marts 2015 har kredset om, at vi i stigende grad benytter design som fetich for at knytte an til en stadigt mere omskiftelig verden.

Med afsæt i psykologien argumenterer hun for, at den personlige tilbøjelighed til en bestemt type fetich højst sandsynligt kan spores helt tilbage til vores egen personlige barndom.

Designeren definerer 10 temaer, og har inviteret 100 af de varmeste navne på den globale designscene til at bidrage, ligesom hun reflekterer over, hvorfor den type fetich kommer til udtryk netop nu.

Udstillingen viser en overvældende kreativitet hos en ny generation af eksperimentelle designere, som genbruger referencer fra natur, religion, samfund og historie.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.