48 klarinetter klar til kamp


48 klarinetter klar til kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

150 klarinettister fra hele verden lagde billet ind på Carl Nielsen Konkurrencen

150 unge klarinettister fra hele verden søgte om udtagelse til Den 4. Internationale Carl Nielsen Klarinet Konkurrence i Odense. Efter intens gennemlytning af ansøgernes medsendte musikeksempler udtog John Kruse fra Det Kongelige Kapel, Jørgen Misser Jensen fra DR Symfoniorkestret og den norske klarinetprofessor Hans Christian Bræin de 48, der er plads til i konkurrencen.

At den fynske klarinetkonkurrence er i høj kurs blandt klarinettister verden over, begrunder sekretariatschef Marianne Granvig:

- Hvor violinister kan vælge og vrage mellem internationale konkurrencer, er antallet af klarinetkonkurrencer yderst begrænset. Der findes ganske få klarinetkoncerter, så de kan ikke "bære" mange konkurrencer.

Når en af verdens toneangivende klarinetkonkurrencer har til huse i Odense, skyldes det, at Carl Nielsen er en af de få, der faktisk har skrevet en koncert for den sorte træblæser.

Ved hvad de går ind til

- Carl Nielsens klarinetkoncert er et standardværk for alverdens klarinettister. Så musikerne ved, hvad de går ind til, allerede når de sender ansøgningen, fortæller Marianne Granvig.

Lige nu har de 48 deltagere til gengæld travlt med at indøve det nyskrevne danske værk, der er obligatorisk ved første runde.

Den danske komponist Jesper Koch har skrevet "Arabesque", der er et seks-syv minutter langt værk for soloklarinet. Og Statens Kunstfond har ydet økonomisk støtte til værket.

Klarinetkonkurrencen begynder 30. maj og slutter på Carl Nielsens fødselsdag 9. juni.

48 klarinetter klar til kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce