2010 bliver et super koncertår

Nephew .
Foto: Brian Karmark.

2010 bliver et super koncertår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2010 bliver musikalsk bedre end 2009, hvad koncerter angår. Men vi mangler endnu at se U2 på Roskilde Festival og David Bowie, AC/DC og Paul McCartney ville pynte i kalenderen

Det tegner godt.

Flere pejlemærker skitserer allerede koncertåret 2010. Et konglomerat af store udenlandske og danske navne giver koncert inden for kongerigets grænser.

Her er nogle af de største og mest populære stjernestunder. Plus nogle mindre perler.

Årets absolutte gigantnavn på dansk grund i 2010 er U2. De irske kolosser spiller to forlængst udsolgte koncerter på Casa Arena i Horsens. Eventet finder sted 15.-16. august. I alt 70.000 mennesker skal ramme tonen midt i den dyre øl til "I Still Haven’t Found What I’m Looking For".

Billetterne blev revet væk, da de blev sat til salg. Men der er altid en mulighed ad andre kanaler: På internettet for eksempel, eller ved at møde op i god tid ude foran stadion og finde en bidende billethaj. Men se dig for, vær kritisk. Både hvad angår pris og billettens ægthed.

Horsens er i det hele taget (igen) Danmarks musikhovedstad i 2010.

Et halvt år før U2 bliver det i samme by ren nostalgi for dem, der var unge i fattigfirsernes tristesse. Synth-pop-rockerne i Depeche Mode spiller i Forum Horsens. Endda to gange.

Depeche Mode istemmer deres "Personal Jesus" 22. og 23. februar 2010, hvor bandet spiller to koncerter, som vil adskille sig markant fra tidligere kæmpemæssige shows i betonkolossen Parken. Det bliver intimt ad h til med kun 4500 mennesker til hver aften. Også disse koncerter er udsolgte. Og blev det hurtigt.

Blandt sværvægterne - selvom hun ikke vejer alverden, skal man tro et par chokerende pressefotos af stjernen - er også Whitney Houston. Den gåsehudsfremkaldende stemme kan høres live dabei i Forum i København både 3. og 4. juni - første koncert er stort set udsolgt.

Endnu en af årets mest imødesete koncerter er den med sanger/sangskriver Randy Newman på Det Kgl. Teaters gamle scene i København 2. maj.

Samme sted optræder endnu nogle sanger/sangskrivere - vennerne Lyle Lovett og John Hiatt, 5. februar. Sammen.

To dage senere, 7. februar, kan du opleve den amerikanske jazzmusiker Pat Metheny i Tivolis Koncertsal.
Brett Anderson. PR-foto
Brett Anderson. PR-foto
Foto: Brian Karmark.

Britisk og tysk guld

I mindre målestok skuer vi til 30. januar nogle måneder før.

Den dag spiller den tidligere Suede-forsanger Brett Anderson i Pumpehuset i København. Men gamle Suede-fans skal ikke forvente at høre storladne Suede-bidder som "Trash" og "Animal Nitrate". Brett sagde nemlig i et interview i denne avis 1. november, at han ikke gad spille dem mere i den nærmeste fremtid. Øv bøv.

Allerede et par dage før - 25. januar - er det muligt at opleve det tidligere Stone Roses-medlem Ian Brown i Vega, også i København. Vega byder desuden på to meget spændende navne i form af skæve, skramlende, intense og brillante Florence And The Machine (28. februar) og La Roux (1. marts).

Et af årets store shows er koncerten med den britiske sanger/sangskriver David Grey, som åbenbart er stor nok til at spille i den store Falconer Salen på Frederiksberg i København. Det sker 1. februar. Grey leverer utvivlsomt et par numre fra sin seneste cd "Draw the Line".

Takket være tv-showet "American Idol" kan du 7. marts se den Grammy-vindende pop-rocksanger, nipsfiguren Kelly Clarkson, fylde Vega. Hun vandt "American Idol" i 2002, hvilket siger en del om standarden ...

Ligeså stort som til David Grey bliver det til den ligeledes Grammy-vindende bluessanger John Mayers koncert i Forum 31. maj. Han er manden bag uafrystelige ørehængere som "Daughters" og "Your Body Is a Wonderland". Der er desværre ikke flere adgangstegn at få, men du kan skrive dig på ventelisten hos billetlugen.dk. Nogle gange betaler det sig at håbe.

To måneder før skal mangen en teenager med respekt for tyske gloser nok befinde sig i det aldersstegne Forum i hovedstaden med sort emo-mascara rundt om de let-modtagelige øjne. Sortrandede Tokio Hotel spiller for ung-masserne 1. marts - ikke så meget på grund af gedigne sange, men mere på attitude, skummodeleret strithår og ungdommes mod, vid og bid. Plus en gennemført markedsføringsstrategi.

Tyske fanatikere kan også glæde sig over de vanedannende og censurerede Rammstein i Skive 3. juni ved Skive Festival. Det bliver om ikke til seks stjerner, så til sex af en eller anden art. Videoen til deres "Pussy" indeholder hård porno og blev følgelig udsat for censur i hjemlandet. Tyskerne besøger ligeledes 10-Øren på Amager 2. juni.
C.V. Jørgensen.
C.V. Jørgensen.
Foto: Polfoto

God festival i Roskilde

Programmet til Roskilde Festival 2010 tegner allerede særdeles lyslovende.

Britiske Muse er Englands største navn p.t. og et af de absolutte hovednavne, mens gamle Pavement også pryder den orange plakatsøjle.

Koncerten med C. V. Jørgensen kan kun blive en intens oplevelse. Siden den danske sangmager og fabelagtige poet returnede til scenen med tre imponerende koncerter under Århus Festuge, er der meget at have sit håb i her. Nu håber vi bare ikke, at C. V. skal spille på Orange Scene. Det er han simpelthen for intens til.

Intenst må det blive i Den Fynske Landsby i Odense, hvor C. V. også giver koncert 27. juni, mens han ligeledes skal til Skanderborg på festival.

På Roskilde bemærker man indtil videre også den genopstandne danske 90’er-trio Dizzy Mizz Lizzy, som også titter forbi Odense to gange - 26. marts i Arena Fyn og 23. maj i Tusindårsskoven. I samme skov i Odense spiller canadiske Bryan Adams 21. maj. Han tager Bruce Guthro (Runrig), Poul Krebs og Big Fat Snake med sig i det grønne.

I Odense kan du også se den evigt smilende Thomas Helmig i Odense Idrætshal 12. marts. Samme dag optræder de danske himmelstormere Alphabeat på Posten i Odense.

Skal det være endnu mere pæredansk, så er der desuden nationalskjalden Kim Larsen. Tre aftener i træk - 14.-16. januar - skal Larsen med Kjukken spille på Posten. Optageknappen er trykket i bund, fordi Larsen udgiver en liveplade senere på året. Alle koncerterne på nationalskjaldens januar-tur lyd-optages, så hans nye sange i live-format kan udgives. Derfor: Råb og klap højt mellem sangene. Hvem ved, om du kan høre dig selv på cd i nær fremtid? Midt imellem Larsen, 15. januar, spiller de moderne, amerikanske psyco-rockabilly-drenge i Three Bad Jacks et meget spændende intermezzo på Dexter i Odense. Det kan blive et sandt brag. Med bare lidt held endda en af årets bedste koncerter i Odense i 2010.

Mere dansk: Nephew dukker op i Odense Idrætshal 19. marts, mens Bob Dylan bliver gendigtet på Betty Nansen Teatret i København frem til 23. januar 2010. Steffen Brandt og Trine Dyrholm genfortæller mesteren.

Over sundet skal vi se efter de næste. Svenske Lisa Nilsson spiller på Magasinet, Odense, 3. april, mens Kent kan opleves i både Scandinavian Congress Center i Århus (12. marts), Tap 1 i København (13. marts) og på Skanderborg Festival.

Elsker du hovedstaden og musik, kan du tage ind og høre soultalentet Joss Stone i Vega 26. februar.

Et interessant navn i hovedstaden er lidt tidligere det mere ukendte, men under huden-krybende Midlake. Amerikanerne udgav med deres "The Trials Of Van Occupanther" en guldrandet plade i 2006. De spiller i et af landets bedste koncertsteder - Amager Bio i København. Det er 5. februar.
U2 - årets største navn. PR-foto
U2 - årets største navn. PR-foto
Foto: Polfoto

Rygtemøllen

Musik er også teaterkoncerter og musicals.

To af de største i 2010 er ABBA-musicalopsætningen "Mamma Mia" i Tivolis Koncertsal (fra 15. oktober til 31. december) og den meget roste Beatles-teaterkoncert "Come Together", der spiller på Østre Gasværk i København frem til 9. januar. Du kan også se den evigt gode "Jesus Christ Super Star" i MCH Herning Kongresscenter i Herning fra 15. april til 18. maj.

Rygter er jo også en del af virkeligheden. Men om det bliver virkeligt, at aussie-rockerne i AC/DC gæster Horsens 5. juni, ved vi ikke endnu. Heller ikke om Sir Paul McCartney kommer til hovedstaden en gang i 2010. Men rygterne florerer allerede i McCartney-kredse. Eller hvad med albumaktuelle Robbie Williams? På flere fan-forums fortælles det, at svigermors velfriserede drøm spiller flere steder i Europa i 2010 - men endnu er København ikke en del af planerne. Snart 63-årige David Bowie er et koryfæ, vi gerne ser igen. Men Ziggy Stardust har siden 2004 - hvor han sidst turnerede og derefter blev ramt af en blodprop - mere eller mindre siden pakket karrieren sammen.

Nye navne kan komme på i løbet af året. Det gør jo bare 2010 endnu bedre.
Whitney Houston. PR-foto
Whitney Houston. PR-foto
Foto: Polfoto
John Mayer. PR-foto
John Mayer. PR-foto
Foto: Polfoto
Randy Newman.
Randy Newman.
Foto: Polfoto
Matthew Bellamy fra Muse.
Matthew Bellamy fra Muse.
Foto: Polfoto
David Grey. PR-foto
David Grey. PR-foto
Foto: Polfoto

2010 bliver et super koncertår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce