2010: Glæd dig til disse film

Spike Lees "Where the Wild Thing are" er en af årets mest lokkende film.
Foto: http://wherethewildthingsare.warnerbros.com/

2010: Glæd dig til disse film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmekspert giver sit bud på de ti mest opsigtsvækkende film i 2010.
Listen indeholder flere overraskelser - henunder en film med masser af nostalgi.

Planlægger man et biografbesøg i 2010, er her ti gode bud på film, der skulle være hele indgangsbilletten værd.

Fyens.dk har bedt Claus Christensen, chefredaktør på filmmagasinet Ekko, om at nævne de 2010-titler, der for alvor vækker hans filmiske sanser.

Og her følger hans top ti-liste ...
"The lovely bones" med Mark Wahlberg og Saoirse Ronan er en anden af de store film i 2010.
Foto: www.lovelybones.com

Broderskab

- Absolut spændende dansk film. En slags Brokeback Mountain i naziland. Handler om to hardcore nynazister, der udvikler et passioneret homoseksueltforhold. Det er med Thure Lindhardt, David Dencik og Nicolas Bro, og filmen vandt altså prisen som bedste film på Rom Filmfestival, der er en af de største i Europa.

Hævnen

- Susanne Biers første film efter eventyret i Hollywood. Meget beslægtet med brødre, og umiddelbart ligner det noget for folk, der kan lide Biers tidligere produktioner.

The expendables

- Måske den mest opsigtsvækkende film i år. Actionfilm med alle stjernerne fra 80’erne: Stallone, Dolph Lundgren, Jet Li, Mickey Rourke og ikke mindst Arnold Schwarznegger og Bruce Willis. Perfekt for dem, som var tossede med de klassiske actionfilm, men samtidigt bliver det spændende at se, om det kan genoplive genrer.

Where the wild things are

- Den er nok primært rettet mod børn og er baseret på børnebogen, der på dansk hedder "Villy Vilddyr.". Filmen er instrueret af Spike Lee, der nok tør lidt ekstra end mange andre og derfor er den ikke den klassisk mainstream.

The Ghostwriter

- Polanskis nye film, der har det danske twist, at den er optaget på Rømø. Hovedrollerne indehaves af Ewan McGregor og Pierce Brosnan og så blev filmen jo færddiggjort i arresten fordi Roman Polanski blev anholdt.

Alice in Wonderland

- En 3D-udgave af Lewis Carolls klassiske eventyr. Instrueret af Tim Burton og med Johnny Depp i rollen som den excentriske hattemager. Det er et must, hvis man er barn eller kan lide Tim Burton.

The Lovely bones

- Peter Jackson, der jo ellers har lavet storfilm, har kastet sig over en film om en pige, der dør og så kan påvirke begivenhedernes gang fra himlen. Den kommer hertil med blandende anmeldelser fra USA, men jeg synes alligevel, at den er et kig værd.

Inception

- En film med Leonardo di Caprio. Det er meget lidt, der er kommet ud om den, men det skulle være en science fiction thriller, som foregår i sindets afkroge. Det er i sig selv meget interessant, da instruktøren er Christopher Nolan, som jo stod bag Memento.

Profeten

- Det er en veldrejet fransk fængselsfilm, der retter sig perfekt mod folk, der elskede Godfather og som desuden vandt en pris på festivallen i Cannes. Den er fremragende og man skal altså ikke lade sig skræmme af, at den er fransk.

An education

- Det er nok Lone Scherfigs verdensgennembrud. Den er nomineret til to Oscars. Det er en gammel dannelsesfortælling om en ambitiøs ung pige, der bor hos sine forældre. Stærk følelsesmæssigfilm med en spændende hovedrolle indehaver, Carey Mulligan, der bliver beskrevet som den nye Kathrine Hepburn.

Masser af mainstream

Udover de ovenstående film noterer Claus Christensen fra Ekko sig dog også, at Danmark rammes af flere storfilm i 2010, Harry Potter, Narnia, Sex and the City 2 og Twillight.

-Jeg glæder mig nok mest til Twillight. Det bliver spændende at se, om den vil dykke nu. Det ser man jo desværre tit med en 3’er.

Uanset hvad så skulle der vist være grunde nok til at besøge biografen i resten af året.

2010: Glæd dig til disse film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce