20.000 fynske unger i biffen

20.000 fynske skolebørn skal de kommende måneder have undervisning i de fynske biografer. Foto: Cosmin Cirstea

20.000 fynske unger i biffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som en del af det landsdækkende projekt "Med skolen i biografen", skal fynske skoleelever de kommende måneder tilbringe tid i øens biografsale. De skal blandt andet se kortfilm fra Odense International Film Festival, der handler om familierelationer.

Kulturregion Fyn står sammen med Det Danske Filminstitut for projektet "Med skolen i biografen", der er en landsdækkende skolebiografordning, der hvert år inviterer 240.000 skoleelever i biografen.

Mere end 120 biografer er med i ordningen, hvis ambition er at kvalificere filmundervisningen ved at give skolen bedre vilkår for at anvende biografen som klasselokale. Til filmene er der udviklet gratis undervisningsmateriale, så klasser kan arbejde videre med filmene efter biografturen.

På Fyn skal 20.000 elever i biografen, og de får modsat eleverne uden for øen mulighed for at dykke ned i en række kortfilm, da Kulturregion Fyn og "Med skolen i biografen" samarbejder med OFF - Odense International Film Festival.

Udvidelsen med kortfilmspakker blev introduceret som noget nyt til udskolingen sidste år, og tilbuddet fortsætter i skoleåret 2018-19 med et udvalg af nogle af de bedste kortfilm fra OFF17. Filmene er særligt udvalgt til et ungdomspublikum og kredser alle om temaet familierelationer.

Festivalleder Birgitte Weinberger forklarer, hvorfor netop kortfilm er egnede til "Med skolen i biografen":

- Film i det korte format er som skabt til undervisning, da man på kort tid kommer vidt omkring - både tematisk og geografisk. Der er stof til mange timers undervisning i selv de korteste film, siger Birgitte Weinberger.

"Med skolen i biografen" kører fra oktober til december på Fyn, og man kan se det fulde program på filmportalfyn.dk. Der er stadig ledige pladser til filmvisningerne på Fyn, og billetter bookes via hjemmesiden hval.dk.

20.000 fynske unger i biffen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce