12:00 Requiem for Hugo Rasmussen


12:00 Requiem for Hugo Rasmussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Septimus-koncert med uropførelse af koncert for strygere med Suaviser Sonantes

Musik: Når Septimus-koret på søndag, 13. september, giver koncert i borgerforeningen, Svendborg, bliver der samtidig uropført et værk skrevet til minde om jazzbassisten Hugo Rasmussen, der døde 74 år gammel 30. august. .

Værket er komponeret for strygekvartet af Septimuskorets dirigent, Ole Kongsted, og det opføres af den nydannede polsk-danske strygekvartet, Suaviter Sonantes.

Ole Kongsted lærte Hugo Rasmussen at kende i 1962, da de begge kom ind i Nissen-Fjeldsted Swingtetten, som i 1960'erne var et af landets bedste swingorkestre. Orkestret bestod oprindelig af Jørgen Nissen (trompet, + 2004), Steen Engelholt (basun, + 1985), Hans Fjeldsted (piano, + 2001), Hugo Rasmussen (kontrabas, + 2015), Peter Wissing (trommer, + 1972) .

Kongsted spillede tenorsaxofon - og konstaterer, at han i denne sammenhæng nu er den 'sidste mohikaner' .

Begrundelsen for at mindes Hugo Rasmussen med et 'mini-Requiem' for strygekvartet er frem for alt, at han i Ole Kongsteds optik "var et af de redeligste og ordentligste mennesker, jeg har mødt i mit liv. Han var et utrolig sødt menneske, altid opmærksom og til stede, når man talte med ham, altid interesseret i sine medmennesker - og så var han først og sidst en meget fin og ikke mindst en meget lydhør musiker".

Ole Kongsted fortæller om meddelelsen om den folkekære bassists død kom telefonisk fra bratschisten Benjamin Christensen. Han ringede op og sagde til Ole Kongsted: "Du var i radioen i dag". "Herligt !", svarede Kongsted - hvortil Benjamin Christensen replicerede: "Det var nu ikke særlig herligt. Du spillede sammen med Hugo Rasmussen i et nummer optaget i Radioens koncertsal i 1963 - fed sax, skøn bas - men nummeret blev altså spillet i forbindelse med meddelelsen om Hugo Rasmussens død . . ."

Hugo Rasmussen døde 30. august

Septimuskoret ledes af Ole Kongsted. Koncert 13. september

12:00 Requiem for Hugo Rasmussen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce