1. th er tilbage med poetiske retter

Mette Sia Martinussen laver poetiske fortællinger omkring sin mad, således også med den nyeste "Drømmerne".
Foto: Per Morten Abrahamsen

1. th er tilbage med poetiske retter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mette Sia Martinussen har skabt en ny gastronomisk fortælling med "Drømmerne"

Mette Sia Martinussen er tilbage i den eksperimenterende restaurant 1. th med ny inspiration fra sommeren.

Hun laver mad på førstesalen i Herluf Trolles Gade 9 i det indre København, og i sommer har hun udviklet splinternye og spændende retter, som vil blive en del af den gastronomiske fortælling "Drømmerne".

At tage den nødvendige tid til fordybelse og inspiration er centralt for Mette Sia Martinussens hjertebarn 1. th, der kombinerer mad, fortælling, musik, performance og mystik i gastronomiske fortællinger.

- For mig ligger inspirationen lige der, hvor vi står og maden er - altså i vores køkken. Her opstår et tæt samarbejde, sparring og idéudvikling kokkene imellem, der resulterer i nye retter og smagssammensætninger. Blandt andet har vi arbejdet med blomster og blommer, tørrede gulerødder glaseret med havtorn og tagetes, stegte kantareller og emulsioner af boghvede og rucola, mens tobak og vanilje spiller en stor rolle i desserten, siger Mette Martinussen.

Igennem de sidste år har indehaver Mette Martinussen skabt en række poetiske og magiske fortællinger, der kalder på iscenesættelse hos kunstneriske sjæle.

Tidligere på året havde 1.th den gastronomiske fortælling "Metamorfoserne" på menuen, og den var den første gastronomiske fortælling , der kunne opleves på Mette Martinussens genåbnede sted.

De gastronomiske fortællinger inviterer gæsterne med på en rejse, som rummer lige dele mad og iscenesættelse - et koncept, hvor gæsterne oplever sanselige fortællinger fortalt af skuespillere og operasangere, men stadigvæk med middagen som midtpunkt.

I både "Metamorfoserne" og "Drømmerne" er forvandlingsprocessen, som stedet har gennemgået været inspirationen bag fortællingerne. "Metamorfoserne" er selve forandringens og udviklingens proces, mens "Drømmerne" er ifølge Mette Sia Martinussen en historie om roller og identitet - om hvem er vi, når vi ikke længere er dem vi troede vi var.

1. th er tilbage med poetiske retter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce