- Odense, I er bare så heldige!

Tiptoe Bigbands gæstesolister, Margrete Grarup og Esben Just, fotograferet ved prøven forud for lørdagens Big New Orleans Night-koncert. Foto: Nils Svalebøg

- Odense, I er bare så heldige!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ved afslutningen af Jam Days roste sangeren Margrete Grarup et Tiptoe Bigband i topform.

Det var svært ikke at give sangeren Margrete Grarup så meget ret, da hun ved afslutningskoncerten på årets Jam Days roste Tiptoe Bigband for indsatsen. Efter min mening kan 2018 blive året, hvor Fyns professionelle bigband virkeligt fik lejlighed til at vise, hvor alsidigt det er, hvad det som ensemble er i stand til at yde, og i hvor høj grad bigbandet bare kaster sig ud i at eksperimentere med genrerne - og hver gang med stor succes. Først på året deres særdeles medrivende og meningsfyldte medvirken i musicalen "Catch Me If You Can" på Odense Teater, senere en række pædagogiske koncerter for og med børn, også på teatret. I juli fulgte en vidunderlig og intens koncert med værker af og med den svenske pianist Lars Jansson ved Aarhus Jazz Festival, med fine og imponerende solopræstationer. En meget stor oplevelse, spækket med engagement og seriøsitet i et helt fyldt Ridehuset.

Om koncerten
fire stjernerTiptoe Bigband - Big New Orleans Night - feat. Esben Just og Margrete Grarup, Jam Days, Amfiscenen, Odense, 4. august.

Fuld udblæsning

Og i lørdags en fest af en koncert på Amfiscenen, New Orleans-musik for fuld udblæsning. Med pianisten og sangeren Esben Just som omdrejningspunkt, og Margrete Grarup som hans glimrende vokale partner. Med de to på scenen og en i allerhøjeste grad veloplagt og vanligt akrobatisk Torben Sminge i front fik det talstærke publikum jazz og blues, så prismelysekronerne over scenen blafrede. "On The Sunny Side Of The Street", "Basin Street Blues" i et raffineret og elegant bigband-arrangement, "Every Day I Have The Blues", jo der var dømt klassikere.

Solistisk dominansSolistisk dominansSolistisk dominansSolistisk dominans

Afvekslingen lå dels i skiftene mellem sangsolisterne, hvor Margrete Grarup et par gange blot blev lidt vokalt fyld til Esben Justs solistiske dominans. Heldigvis havde hun fine øjeblikke, bl.a. i sin helt personlige udgave af "Every Day I Have The Blues". Hendes version af begravelseshymnen, gospelnummeret "Just A Closer Walk With Thee" bevægede; hun nærmest krængede sjælen ud med sin kraftfulde stemme, som har det bedst i mellemlejet, hvor hun har styr på klang og udtryk.

Tiptoes ensemblespil gav bredde og volumen i lydbilledet, og de mange soli, som ved denne koncert var korte og fyndige, sørgede for behagelig afveksling. En intim version af "Do You Know What It Means" med tre blæsere og rytmegruppe skabte en helt kammermusikalsk atmosfære.

Alle gav los

Esben Just er en fabelagtig og ekvilibristisk pianist, og hans vokal følger med i et nærmest symbiotisk forhold. En blid udgave, med publikums fællessang, af "You Are My Sunshine" og med ham alene ved klaveret fængede ligeså meget som hans forrygende udgave af New Orleans-hittet "Iko Iko", Mardi Gras-musik i fede latinamerikanske rytmer. Det var gennem hele koncerten tydeligt, at Tiptoe Bigband og de to solister inspirerede hinanden til at give los, for den her slags musik er bare så livsbekræftende - og med musikernes engagement og gode humør kunne det ikke gå helt galt .. og det gjorde det heller ikke. På genhør næste år.

- Odense, I er bare så heldige!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce