- Danmark er et gallupdemokrati


- Danmark er et gallupdemokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge Arno Victor Nielsen er den danske debat ikke længere præget af ekspertudsagn, men af folkets stemning.

Godt nok blev Lars Kolind nærmest offentligt til grin, da han foreslog flad skat, men det er faktisk blevet langt mere o.k. at have en kontroversiel holdning i dag, end det var tidligere. Og det hænger sammen med, at debatten er blevet langt mere folkelig.

Det mener filosof og samfundsdebattør Arno Victor Nielsen. Han mener det i høj grad handler om, at debatten har fået flere deltagere end tidligere.

- Massemedierne er virkeligt blevet massernes medie" siger Arno Victor Nielsen og påpeger, at det ikke længere kun er eksperter, men i lige så høj grad hr. og fru Danmark, der sætter dagsordenen for den offentlige debat.

- Da man i gamle dage spurgte eksperter, bad man om en forklaring. Nu vil man have en reaktion, siger Arno Victor Nielsen.

I og med, at en stor del af debatten foregår på "almindelige" menneskers vilkår i dag, er emnerne også blevet mere følelsesprægede, siger filosoffen.

- I dag er der ikke længere nogen, der skammer sig over at komme med de mest vanvittige udbrud, Siger Arno Victor Nielsen og henviser til sagen om Lars Kolind.

Det sande ansigt

Ifølge Arno Victor Nielsen argumenterer vi ikke længere, vi reagerer.

- Det er ikke de klogeste meninger, men de hyppigste meninger, der bliver hørt. Det har ført til gallupdemokrati, siger han, men slår samtidig fast, at det ikke i hans øjne er nogen skidt udvikling.

- Debatten går i dag mere på den menige mands følelser end på ekspertudsagn, og det vil jeg mene, er demokratiets sande ansigt.

- Danmark er et gallupdemokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce