Den racismedømte imam Mohamad al Khaled Samha har frafaldet sin anke til landsretten. Derfor er dommen på 14 dages betinget fængsel, som han fik for at kalder jøder for "børn af aber og svin", endelig.

Odense-imamen Mohamad al Khaled Samha blev den 20. december sidste år idømt 14 dages betinget fængsel for at have kaldt jøder for "børn af aber og svin". En dom, som han ankede til landsretten samme dag.

Nu har imamem imidlertid valgt at trække anken tilbage, og derfor er dommen på 14 dages betinget fængsel blevet endelig i dag. Det skriver Fyns Anklagere på Twitter.

Den 58-årige Odense-imam Mohamad al Khaled Samha blev ved Retten i Odense dømt for at have udtalt sig racistisk om jøder under en tale ved en fredagsbøn i september 2014 i moskeen på Ørbækvej i Odense.

Retten lagde dengang vægt på, at han er en religiøs leder, som mange lytter til, og derfor blev straffen skærpet til 14 dages betinget fængsel. Straffen blev gjort betinget, fordi imamen ikke tidligere er straffet og har gode personlige forhold.

Det har fredag aften ikke været muligt at få en kommentar fra Mohamed al Khaled Samha om, hvorfor han trækker anken tilbage.

Vi fraviger vores normale presseetiske regler om ikke at skrive navn på tiltalte personer, fordi vi vurderer, at det er relevant for offentligheden at vide, at en offentlig kendt figur og rollemodel i det muslimske miljø i Odense og på Fyn er dømt for at overtrådt straffelovens § 266b.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.