Indien: De har været der hele tiden og endda i store mængder, men alligvel har videnskaben haft besvær med at finde nogle småbitte frøer, der lever i det sydlige Indien.

Nu er opdagelsen dog i hus. Efter fem års undersøgelser har videnskabsfolk registreret syv nye underarter af den indiske natfrø, der lever i den sydindiske delstat Kerala. Frøinteresserede husker måske bombaynatfrø, der tidligere på måneden overraskede videnskaben ved at praktisere en hidtil ukendt måde at gennemføre parringsakten på. Den foregår ved, at hanfrøen udgyder sin sæd på ryggen af hunnen og derpå fordufter, mens sæden glider ned til æggene. Det var et sidespring, for de nyopdagede frøers måde at parre sig på er slet ikke beskrevet endnu. Forskerene har haft bøvl nok med overhovedet at finde de små padder.

Ifølge CBS News kunne forskerne sagtens høre frøernes karakteristiske kvækken, der minder mere om insektlyde, men fordi de er så små - mellem 1,22 og 3,8 centimeter - tog det videnskabsfolkene lang tid at lokalisere dem i den frodige bjergkæde Western Ghats.

Ifølge CBS er der i det seneste årti blev fundet over 103 nye dyrearter i disse bjerge, blandt andet den usædvanlige indiske lilla frø, der ikke findes andetsteds i verden og er den eneste nulevende frøart, der stammer direkte fra jura-tiden, der strækker sig fra 199,6 til 145,5 millioner år siden. (mgm)