Depressionen i 30'erne lærte hende at holde ud. Nu er hun verdens hurtigste kvinde over 100 år

Ida Keeling stillede i lørdags op i et blandet 100-meterløb for mænd og kvinder over 80 år og kom sidst i mål.

Alligevel fik hun stående bifald fra 44.000 tilskuere på Franklin Field i Philadelphia. For tiden 1 minut og 17,37 sekunder er ny verdensrekord for kvinder over 100 år. Ja, faktisk er Ida Kee­ling første kvinde over 100 år, der gennemfører et 100 meter-løb.

Efter rekordløbet blev hun interviewet af tv-stationen NBC og gav dette enkle råd til andre ældre, der vil sætte løberekorder:

- Spis for ernæringen - ikke for smagen. Træn mindst én gang hver dag. Og hold af dig selv.

Og så fejrede hun sejren ved at snuppe fem armbøjninger foran de jublende tilskuere ... som hun ikke kunne høre, fordi hendes datter have taget hendes høreapparat af, så hun ikke skulle blive distraheret af støjen under løbet, fortæller bladet Runners World.

Lille, sej dame

Ida Keeling er lidt af et fænomen ovre i Staterne, hvor hun nærmest sætter rekord, hver gang hun foretager sig noget på et atletikstadion. Hun er også en lille, sej dame (138 cm og 38 kg) og har forklaret, at hendes udholdenhed skyldes depressionen i 1930'erne:

- Den lærte en at gøre, hvad man skulle gøre, fordi ingen andre gjorde det for dig, har hun sagt til New York Times.

Ida Keeling er enke og mor til fire. Hendes to sønner blev i 1979 og 1981 dræbt i narkoopgør, og hun bearbejdede sorgen ved at løbe. Som 67-årig begyndte hun at stille op i konkurrencer, og det agter hun at blive ved med.

Flere rekorder på vej

Til Daily Mail siger Ida Kee­ling, at de daglige træningsture i gangen i hendes lejlighed i Bronx skal holde hende i så god form, at hun kan blive ældre end sin bedstemor, som blev 104 år.

Så måske er der flere rekorder på vej fra verdens hurtigste tipoldemor, der har to døtre, seks børnebørn, fire oldebørn og seks tipoldebørn.

Og som havde fødselsdag i går, og derfor nu er 101 år.

  • Faarup_Hans_(2015)_006

    Af:

    Bagsideredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis samt fast afløser på Fyens Stiftstidendes Menneskesider. Faste stofområder: satire, læserkontakt, tid og rum. Uddannet radiojournalist fra DJH1990. Har arbejdet på Vendsyssel Tidende og Aalborg Stiftstidende. Siden 1994 på Fyens Stiftstidende, fra 2003 som bagsideredaktør. Hovedskribent på Broken News. Priser: Lattergalen 2004 og Årets Poet 2015 Privat er jeg redaktør af kirke- og beboerbladet Kuréren i Åløkkekvarteret i Odense, hvor jeg bor i eget hus sammen med min kone, som er sygeplejerske på OUH. Vi har tre børn. Jeg er bestyrelsesmedlem i Åløkkekvarterets Grundejerforening samt motionsløber- og cyklist. Cyklede til Paris med Team Rynkeby Odense i 2008 og blev i 1981 fynsmester i diskoskast.