USA: Den nordamerikanske luftforsvarskommando, Norad, har indledt forberedelserne til den tradition, der begyndte julenat for 60 år siden. Da fulgte kommandoen for første gang julemandens færd i luftrummet over det nordlige Amerika. Nu siger Norad, at kommandoen i år for 61. gang vil holde snor i, hvor langt julemanden er nået på sin tur.

Interesserede kan følge med i Norads observationer på hjemmesiden noradsanta.org. Det er Norads satellitter og USA's hurtigste fly, som forsøger at holde trit med julemanden, der ellers drøner afsted så hurtigt som et glimt fra en stjerne.

Men mon ikke, at det går? Norad er erfaren, når det gælder sporing af julemanden med den rapfodede Rudolf i kanens front.

- Vi har 47 radarinstallationer i Nordcanada og i Alaska, og de alarmerer os, når julemanden forlader Nordpolen, siger major Jennifer Stadnyk fra Norad til South Carolina-avisen Aiken Standard.

Hun tilføjer, at der rundt om i verden er opstillet de særlige digitale SantaCams, der også holder øje med ham. (ritzau)