Se video: Kæmpe ørn snupper barn

Det er et spørgsmål om denne dramatiske video er sand.
Foto: Skærmdump fra Youtube

Se video: Kæmpe ørn snupper barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis det er sandt, hvad en mor oplever i en park i Montreal, Canada, så må det være tæt på enhver forældres værste mareridt.

På en ny video på YouTube - se videoen herunder - ser man en Kongeørn snuppe et barn - og heldigvis slippe det igen. Barnet er tilsyneladende uskadt efter den dramatiske hændelse.

Journalist og fuglekender, Jesper Mads Eriksen, Fyens Stiftstidende, trækker lidt på det, når han skal vurdere om videoen er falsk, eller om det rent faktisk kan ske:

- Det er ikke normal rovfugle-opførsel i en park i en by, siger han.

- Havde det været i det åbne land, for eksempel en fårehyrde, som havde taget sit barn med ud, så måske ...

Jesper Mads Eriksen vurderer også, at en dygtig falkonér ville kunne iscenesætte hændelsen.

Ornitologer sår tvivl om optagelser

Dansk Ornitologisk Forening er også skeptiske over optagelserne. På foreningens facebookside skriver man:
"Ørnen på videoen er højst sandsynligt ikke en vild fugl. For det første er der ikke tale om en kongeørn, men derimod – efter hvad DOF’s biologer kan bedømme – en steppeørn. Steppeørne lever ikke vildt i USA, men derimod i Sydøsteuropa og Centralasien. I USA lever kun to vilde ørnearter, nemlig hvidhovedet havørn og kongeørn. Derfor er der efter alt at dømme tale om en dresseret fangenskabsfugl på optagelserne.

Det er svært for DOF at vurdere, hvorvidt optagelserne er ægte. Det skal der en videospecialist til. Men vi kan sige, at det ikke er normal adfærd for ørne at angribe mennesker. Der er tidligere set eksempler på, at musvåger og ugler har hakket efter mennesker for at skræmme dem væk fra deres territorium. Men denne opførsel ser man ikke hos ørne."

Se video: Kæmpe ørn snupper barn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce