Ukraine: Den ukrainske modedesigner Aleksej Zalevskiy præsentede tirsdag sine nyeste kreationer i forbindelse med den ukrainske modeuge, der finder sted i Kijev. I kollektionen var blandt andet en kjole, som udelukkende var lavet kondomer.

Zalevskiy, der er en af landets mest prominente designere, har hentet inspiration i remedier til at dyrke sikker sex for at markere den Internationale Kondomdag, som pudsigt nok falder sammen med valentinsdag, 14. februar. 

Også ved tidligere modeuger i landet har han bakket kampen mod hiv op. Forrige år delte hans modeller kondomer ud til tilskuerne.

- Vi har gjort noget meget vigtigt ved at vise, at i Ukraine berøres alle af hiv. Når en ud af 100 ukrainere er smittet med hiv, betyder ting som køn, seksualitet eller social status ikke rigtig noget, sagde Zalevskiyi dengang og udtrykte håb om, at kondomer ville blive moderne og være et naturligt valg for folk. Han har også iværksat støtteprojektet Fashion Aid, der hjælper aidsramte ukrainere.

Ukraine er det europæiske land, der er hårdest ramt af hiv, og ifølge UNAIDS er omkring en procent af befolkningen smittet med hiv, mens det i fængslerne er op mod 15 procent. (mgm)