KUWAIT BY: En af topcheferne i Kuwaits sundhedsministerium varsler tiltag for at holde bøsser ude af oliestaten i Golfen.

Udlændinge, der vil til Kuwait eller andre af de rige lande i Golfen for at arbejde, gennemgår rutinemæssigt en lægeundersøgelse, skriver netavisen gulfnews.com.

Det er her, at sundhedsmyndighederne i Kuwait vil sætte ind. Det er forbudt at udøve homoseksualitet i Kuwait, Bahrain, Qatar, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater - de seks lande i Golfens Samarbejdsråd (GCC).

I øjeblikket er et udvalg i Kuwait ved at se på, hvad der kan gøres for at holde homoseksuelle ude af landet, fortæller Yousuf Mindkar, direktør for offentlig sundhed i ministeriet.

- Sundhedscentre gennemfører rutineundersøgelser for at se på immigrantarbejderes helbred, når de kommer ind til GCC-landene. Vi vil indføre metoder, der vil hjælpe os med at finde bøsser, og så får de forbud mod at rejse ind i Kuwait eller GCC, siger han. Det er ikke klart, hvordan kuwaiterne med et lægetjek vil afgøre, om en mand er bøsse eller ej.

  • Byline

    Af:

    Jeg er nyhedschef på Fyens.dk og Fyens Stiftstidende. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og bor i Odense.