USA: Den populære og evigt stressede leder af Muppet Show, den grønne frø Kermit, har mistet sin stemme. Den engelske avis The Guardian skriver, at det Disney-ejede Muppet Studio har fyret skuespiller Steve Whitmire, der i 27 år har lagt stemme til den lille frø.

Whitmire overtog rollen efter Muppet-skaberen Jim Hensons død i 1990. Der var ingen oplagte efterfølgere til at videreføre rollen, men Whitmire påtog sig opgaven og blev den Kermit, som en hel generation kender.

På sin blog udtrykker skuespilleren sorg over fyringen:

- For mig er Muppets ikke bare et arbejde eller en karriere eller endda en passion. Det er et kald, en måde at leve på, der er presserende, ubestridelig og umulig at modstå. Det er mit livsværk, siden jeg var 19 år gammel.

Helt tilbage i efteråret fik Whitmire varsel om, at Kermit-rollen skulle genbesættes, men han håbede, at ledelsen ville ændre mening. Det gjorde den ikke, og hverken Muppet Studio eller Disney har oplyst årsagen til fyringen.

I en udtalelse til Time Magazine har Muppets Studio takket Steve Whitmire "for hans storartede bidrag til frøen Kermit" og ønsket ham held med hans "fremtidige bestræbelser", men hvem, der skal overtage, har selskabet ikke oplyst. (mgm)