Kina: En kinesisk virksomhed forsøgte at gøre en forretning ud af lave deleøkonomi med paraplyer, men stifteren måtte sande, at virkeligheden ikke levede op til idealerne.

På få måneder har firmaet mistet 300.000 paraplyer, fordi folk ganske enkelt ikke returnerede paraplyerne. Det skriver avisen The Independent.

Selskabet Sharing E Umbrella lancerede sin forretningsmodel i april og udvidede til 11 kinesiske byer. Kunder lavede et depositum på, hvad der svarer til lidt under 20 kroner, og betalte derefter 50 øre, hver gang de brugte en paraply. Men de glemte dele-aspektet i forretningsmodellen og leverede i høj grad ikke paraplyerne tilbage; 300.000 gik tabt, og det rev det økonomiske underlag væk.

Selskabets stifter, Zhao Shuping, er imidlertid ikke så lidt af en optimist og vil relancere forretningsmodellen med 30 millioner paraplyer næste år. 

I Kina er deleøkonomien udbredt til alt fra cykler til mobilopladere og basketbolde. Udover Sharing E Umbrella er der hele 13 selskaber baseret på at dele paraplyer i Kina, hvoraf det første lancerede i Hongkong i 2014, skriver The Independent. (ritzau/FINANS)