Hikke? Prøv sex

Tegning: Gert Ejton

Hikke? Prøv sex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sex er ikke blot et fint sovemiddel, men måske også godt mod vedvarende hikke - forudsat at "patienten" opnår orgasme

Francis M. Fesmire, speciallæge i akutmedicin og kardiologi ved University of Tennessee College of Medicine, behandlede en patient, som henvendte sig i akutmodtagelsen efter tre døgns uafbrudt hikke.

Et sådant tilfælde, der skyldes løbske elektriske impulser i vagusnerven, søges nogle gange kureret ved at stimulere nerven fysisk. Da intet af dette virkede, kom lægen i tanker om, at han et sted havde læst, at digital rektalmassage - en finger op i patientens endetarm - havde medvirket til at sænke en galopperende puls, og han besluttede sig for at gøre forsøget.

Det virkede, og Francis M. Fesmire blev hædret med Ig Nobel-prisen, som hvert år uddeles af det humoristisk-videnskabelige magasin Annals of Improbable Research.

Ig Nobel tildeles for den tåbeligste og sjoveste forskning inden for 10 videnskabelige områder. "Forskning, der først får folk til at grine - og derpå tænke" og "forskning, der hverken kan eller bør reproduceres", skriver Ugeskrift for Læger.

Orgasme på recept

Fesmire mente ikke, at der var grund til at gentage forsøget med andre patienter, men i sin takketale pegede han på en anden behandlingsform, der nok vil være mere populær:

- En orgasme resulterer i en formidabel stimulation af vagusnerven. Fra nu af vil jeg anbefale sex - kulminerende med orgasme - som universalmiddel mod vedvarende hikke, sagde han.

I år gik en Ig Nobelpris til en forsker, som i 60 år har knækket fingre på sin venstre hånd, men ikke den højre, for at undersøge en eventuel sammenhæng med udvikling af gigt.

Ig Nobel spiller selvfølgelig på Alfred Nobels navn samt på det engelske ord ignoble, som betyder det modsatte af ædel og ophøjet. Priserne overrækkes af ægte Nobelprismodtagere.

Hikke? Prøv sex

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce