MOSS: En driftig nordmand i Moss lidt syd for Oslo vil give nordmændene billigere tandpleje.

Lokalavisen Moss Avis skriver, at Nils Sundling vil flyve udenlandske tandlæger til Norge. Her vil de for en lavere løn end de norske kolleger bore og trække tænder ud på nordmændene.

Tandlægerne kommer fra Letland. De skal arbejde i Moss på en klinik i seks måneder, hvorefter de flyves hjem, og et nyt hold tandlæger flyves til Moss. På denne måde undgår tandlægerne at betale norsk skat, og lønnen svarer til en gennemsnitlig årsløn på en halv million norske kroner.

- Sammenlignet med hvad norske tandlæger tjener, er det beskedent, men disse tandlæger vil tjene tre gange mere end i deres hjemland, siger Sundling til avisen.

Går det godt i Moss, vil Sundling rulle sit lavpriskoncept ud over resten af Norge.

For patienterne bliver prisen det halve af de nuværende priser.

  • Bager_Michael

    Af:

    Fotochef på Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, f. 1967. Jeg har arbejdet mediehuset siden 1993, hvor jeg startede som pressefotograf på Fyns Amts Avis. Siden 2014 som fotochef og i fem år før det som webreporter på Fyens.dk. Uddannet som pressefotograf på Morsø Folkeblad og arbejdede i starten af 1990'erne på dagbladet Ny Dag i Nakskov. Jeg bor i Svendborg og har tre børn.