Biologer i det sydlige Florida har over de seneste 90 dage fanget burmesiske pytonslanger, som tilsammen vejer godt et ton.

Biologerne er fra naturbevaringsafdelingen Conservancy of Southwest Florida på Denison-universitetet, og oplysningerne står på afdelingens hjemmeside.

Slangerne er fanget i Collier County i det sydvestlige Florida. Der er tale om tilsammen 43 slanger. En af dem vejer 70 kilo. Pytonslanger er ikke en oprindelig del af naturen i Florida. De har formentlig været kæledyr, men er sluppet fri af deres ejere.

I årevis er der blevet flere og flere i blandt andet Everglade-sumpene, og biologer siger, at pytonslangerne nu er øverst i fødekæden i området - altså højere end alligatorer, skriver avisen Miami Herald.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.