Et svin ender i 185 produkter

At dele af grisen endte i ammunition, var noget af det, der overraskede Christien Meindertsma mest
Foto: Colourbox

Et svin ender i 185 produkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hollandsk kunstner har fulgt en gris fra slagtning til dens 185 sidste hvilesteder, der viste sig at være produkter så forskellige som togbremser, yoghurt, cigaretter og ammunition

Lige siden filmen Danser med ulve hvor Kevin Costner spiller en forvildet soldat i den amerikanske ødemark, der bliver venner med de indfødte, har det været almindelig kendt, at indianerne brugte absolut alt fra de dyr, de fangede - lige fra hale til hovede.

Men der er nu alligevel ingen, der slår den moderne svineindustri, når det kommer til optimal udnyttelse af et dyr. En gris slagtet på moderne maner ender i ikke færre end 185 produkter. Det er i hvert fald det overraskende resultat af et hollandsk kunstprojekt, hvor den unge designer Christien Meindertsma satte sig for at følge en bestemt hollandsk gris, eller rettere delene af den, fra slagtning til det færdige produkt grisen endte i.

Og det var ikke bare bøffer og smykker af ben grisen blev brugt til. De 185 produkter grisen endte i var blandt andet porcelænsfigurer, yoghurt, trykfarve, film, malerpensler, togbremser, bilmaling, vaskemiddel, cigaretter og ammunition.

Meindertsmas flerårige studie af grisens anvendelse, der i øvrigt er blevet til en bog indbundet i svineskind, indbragte hende for nylig den danske Index-pris 2009.

- Den største overraskelse var ammunition. Der er en patron i bogen, der fremstilles af en meget stor amerikansk ammunitionsproducent, og de bruger dele fra grisen til at fordele krudtet ind i kuglen, siger Christien Meindertsma i en video, som Index har produceret i forbindelse med konkurrencen.

Meindertsmas udstilling af alle de produkter grisen er endt i kan ses i Rotterdams Kunsthal frem til 28. september, og bogen om grisen kan købes i velassorterede internationale boghandler

Et svin ender i 185 produkter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce