TASHTAGOL: En 70-årig kvinde boede hele sit liv i den sibiriske ødemark, inden smerter i benet fik hende indlagt på et hospital. Det blev dermed hendes første møde med civilisationen.

Agafia Lykova er det sidste medlem af en dybt religiøs familie, der flygtede fra civilisationen i 1936. Agafia har boet helt alene siden sin fars død i 1988.

En gruppe geologer fandt hende dog sidste år og udstyrede hende med en satellit-telefon i tilfælde af nød, som hun fredag så benyttede sig af, da hun havde voldsomme smerter i benet. Hun blev herefter fløjet til det nærmeste hospital i byen Tashtagol. Selv boede Agafia 240 kilometer væk fra den nærmeste landsby. Det skriver The Guardian.

/ritzau/

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.