USA: Man skal ikke tale ondt om de døde, siger man, men det var sat helt ud af kraft i en nekrolog, der for nylig blev offentliggjort på en amerikansk hjemmeside.

Leslie Ray Charping fra Galveston, Texas, afgik ved døden 30. januar efter længere tids kræftsygdom. 74 år blev han.

- Hvilket var 29 år længere end forventet og meget længere, end han fortjente, skrev hans efterladte i et alt andet end kærligt mindeord, hvor de remsede alle hans fortrædeligheder op.

- I en ung alder blev Leslie hurtigt et mønstereksempel på dårligt forældreskab kombineret med sindssyge og et fuldstændigt engagement i druk, stoffer, skørtejagt og i at være generel anstødelig.

Manden fik dog også enkelte positive ord med på sin sidste færd.

- Leslie var overraskende intelligent, skrev sønnen Leslie Roy Charping jr. og datteren Shiela Smith, men tilføjede:

- Han manglede dog ambitioner og motivation til at gøre andet end at være skødesløs, ødsel, klatte familiens opsparing væk, mens han dagdrømte om at blive hurtigt og nemt rig.

Af mindeordet fremgik det også, at afdøde ikke var god ved familens død og brugte det meste af sin tid på at fiske.

- Med Leslies bortgang vil han kun blive savnet, for det han aldrig var: en kærlig ægtemand, far og en god ven, rundede børnene af med og meddelte i øvrigt, at der ikke blev holdt nogen gudstjeneste eller bedt nogen bønner.

- Leslies legeme bliver kremenret og opbevaret i laden, indtil "Ray", familiens æsel, er løbet tør for strøelse, bekendtgjorde de efterladte.

Den afdøde efterlod ud over to hadefulde børn seks børnebørn, en forsmået ekskone og brudte venskaber, men i det mindste bliver han husket. (mgm)