Dagen i dag, den 27. februar, er for mange en helt almindelig, kedelig og grå mandag. Men en dansk og russisk kvinde vil formentlig huske netop denne mandag som noget ganske særligt...
Man fik flere børn i gamle dage, er de fleste enige om.

Men hvis man kigger på mandagen for helt præcis 11.960 uger siden, kan man alligevel godt undre sig lidt.

For den triste og halvkedelige dag i dag er mandagen for 230 år siden, hvor et russisk menneske af hunkøn i år 1782 slog en rekord, som overgår de fleste kvinders præstationer.

Et kloster indberettede nemlig lige nøjagtig denne dag til de russiske myndigheder i Moskva, at de havde kendskab til en helt usædvanlig kvinde.

En kvinde, som igennem sit fødedygtige liv havde produceret et utroligt antal børn. Med 16 hold tvillinger, 7 hold trillinger og 4 hold firlinger, er hun den kvinde i verdenshistorien, som med i alt 69 børn beviseligt har født allerflest unger.

Og det har hun gjort på ikke mindre end 40 år.   

Den flere hundrede år gamle historie melder om, at kun to af børnene døde som helt små.

Fødedygtig dansk kvinde

Men mandagen i dag kan ikke kun tilskrives en fødedygtig russisk kvinde.

For i 2007 ville en fertil 61-årig dansk kvinde ikke stå tilbage for at prøve kræfter med sin aldrende krop.

Efter en kunstig befrugtning i England kunne hun på denne mandag for fem år siden føde hun en pige på 3.000 gram på Rigshospitalet og blev dermed den ældste mor i Danmark nogensinde. Samtidig kom hun ind på en niendeplads, som den ældste mor i verden.

Om de mange fødte børn på lige netop denne mandag er sunde velskabte, melder historierne ikke noget om.

Så hvis du har børnestemmer og bleer i tankerne, så er det måske i dag, at du skal forsøge at sparke en graviditet i gang. 

I øvrigt er dagen i dag dagen, hvor verdens længste cykel på 22,24 meter med fire cyklister i sadlerne trådte sin første tur på 246 meter. Den vejede 360 kilo.

Desuden stemte danskerne ja til EF-Pakken i 1986, og læs meget mere om denne spændende dag på Wikipedia.

Kilde: Wikipedia.
  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.