Vuggestue på ønskesedlen


Vuggestue på ønskesedlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PASNING: Bøgebjerg Naturbørnehave søger om at oprette en vuggestuegruppe

KERTEMINDE: Igennem de seneste par år har bestyrelsen i Bøgebjerg Naturbørnehave syslet med planer om at oprette en vuggestuegruppe i institutionen.

Og nu har bestyrelsen sendt en formel ansøgning til børne- og skoleudvalget, hvori man ansøger om tilladelse til at føre drømmen ud i livet.

Bestyrelsen ser gode muligheder i at skabe rigtigt gode rammer på institutionen, der er smukt beliggende nær skov og strand i den tidligere feriekoloni ved Bøgebjerg.

Ifølge ansøgningen er forældregruppen klar til at bakke op om projektet - også med det nødvendige praktiske arbejde med indretningen, så udgifterne kan holdes nede.Bestyrelsen påpeger, at ved at skabe en vuggestuegruppe med deltagelse af de yngste børnehavebørn, kan institutionen tilbyde et sammenhængende og trygt miljø for børnene, der derfor ikke vil mærke overgangen til børnehaven så drastisk som ellers.

Bestyrelsen har lavet en udregning, der viser, at en vuggestue-gruppe i naturbørnehaven vil koste 85.978 kroner om året. Det er omkring 3000 kroner dyrere end en dagplejeplads og 14.000 kroner billigere end en kommunal vuggestueplads. Men det hører med til historien, at bestyrelsen har skåret ned på åbningstiden for at holde prisen nede.

Og prisen skal holdes nede på dagpleje-niveau, fastslår udvalgets formand, Jesper Schmidt-Nielsen (K), der umiddelbart godt kan se det fornuftige i argumenterne.

Men derfor er det ikke sikkert, at udvalget vil gå ind for projektet, når punktet kommer på dagsordenen på det første møde efter sommerferien.

- Det er jo ikke en sag, man lige ordner fra den ene dag til den næste. Hvis man åbner en vuggestuegruppe, så skal der afskediges dagplejere, og det kræver varsler. I det hele taget skal vi se forslaget i et større perspektiv. Det nytter ikke, at vi opretter en ny pasning, hvis der ikke på længere sigt er brug for den - også i forbindelse med den kommende kommunesammenlægning. Så der er mange hensyn at tage i den sag, så den kræver en grundig drøftelse, siger Jesper Schmidt-Nielsen.

Vuggestue på ønskesedlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce