Vrede borgere i Langeskov: DSB's passagertal passer ikke

Langeskov borgerne der trodser kulde og blæst for at tælle passagerer på Langeskov Station. Fra venstre: Jan Agerbo Jensen, Morten Pliniussen og Tina Pliniussen. Foto: Peter Ammitzbøll

Vrede borgere i Langeskov: DSB's passagertal passer ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor er Langeskov Station ikke på togenes infotavler? Kan DSB overhovedet finde ud af at tælle passagerer? En gruppe borgere i Langeskov er i protest mod DSB i gang med deres egen passagertælling.

Langeskov: Hvor svært kan det være at tælle, hvor mange mennesker der stiger på og af et tog på Langeskov Station?

Tilsynelandende ganske kompliceret, hvis det er DSB, der skal gøre det.

Det mener i alt fald en gruppe Langeskov-borgere, der har startet deres egen optælling af passagerer på Langeskov Station.

- Vi ved, at der er flere, der bruger Langeskov Station, end de tal DSB opgiver, siger Jan Agerbo Jensen, der har været med til at tælle passagerer.

Ifølge DSB's seneste optælling fra sommeren 2017 er der hver dag 252 af- og påstigninger på stationen, men sandheden er, at passagertallet nærmere er det dobbelte, mener Jan Jensen.

I efteråret stod en lille gruppe Langeskov-borgere derfor på Langeskov Station fra tidlig morgen til sen aften to tilfældige dage - 8. og 11. november - og talte møjsommeligt alle af- og påstigende passagerer på Langeskov Station.

Onsdag den 8. november talte gruppen 405 passagerer, og tirsdag den 14. november var der 484 passagerer.

- Det passer slet ikke med de tal, vi får fra DSB, konstaterer Jan Jensen.

En kold og blæsende morgen

I starten af 2018 har gruppen igen været ude tidligt om morgen på Langeskov Station for at tage stikprøver af passagertallet, og hver gang har de fået tal, der ligger langt over tallene fra DSB.

Alene en kold og blæsende januar morgen klokken 7.28, hvor Fyens Stiftstidende mødte gruppen på stationen, var der 63 passagerer mod Odense og 18 mod København.

- Og med 19 afgange hver dag i hver retning, så kan man regne ud, at der må være mere end de 250 passagerer, som DSB siger, forklarer Morten Pliniussen, der også har stået de kolde morgener og talt passagerer med sin kone Tina Pliniussen.

Til februar når eksamenerne er overstået for de unge på uddannelserne i Odense, vil gruppen igen lave optællinger af passagertallet på Langeskov Station for en hel dag. Lige fra første afgang klokken 5.28 til sidste tog kører klokken 23.36.

Langeskov er ikke i computeren

Gruppen har også en forklaring på, hvorfor DSB bevidst eller ubevidst undervurderer antallet af pasagerer fra Langekosv Station.

- I DSB-systemer er Langeskov et hul i jorden. Stationen eksisterer ikke i flere af deres systemer, og derfor registrerer de heller ikke alle passagerer på stationen, forklarer Jan Jensen.

Som eksempel nævner Jan Jensen, at Langeskov Station ikke optræder på de info-tavler, der er i hver togvogn, hvor passagererne kan se, hvor toget stopper næste gang.

- Langeskov Station står ikke på den "strimmel", der er i toget, og den forklaring vi får fra DSB, er at der ikke er plads til flere stationer i deres computer, siger Jan.

Det er ikke kun et problem for de hørehæmmede, at DSB ikke nævner Langeskov Station.

- Jeg har flere gange oplevet udlændinge, der, når toget er kommet til Langeskov, har kigget op på infotavlen, og set, der står Odense, og så er de stået forkert af på Langeskov Station, siger Tina Pliniussen.

For de passagerer, der kan høre og forstå dansk, er der mere hjælp at hente. For alle stationer bliver nemlig annonceret over togets højttaleranlæg, men hvor alle de andre stationer fra eksempelvis København til Odense er lagt ind i togets computer og automatisk bliver læst op af en computerstemme, skal lokomotivføreren på helt gammeldags vis nævne Langeskov Station i højttaleren, når toget nærmer sig perronen. Og det glipper en gang i mellem.

- Jeg har talt med togets personale om det, og de bekræfter, at det er, fordi Langeskov ikke eksisterer i computeren, siger Jan Jensen.

Vrede borgere i Langeskov: DSB's passagertal passer ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce