Virksomheder på Lindø politianmeldt: Malerester og flyverust ødelægger de ansattes biler

Fayard er et reparations-skibsværft, der i 2010 flyttede til Lindø.

Virksomheder på Lindø politianmeldt: Malerester og flyverust ødelægger de ansattes biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ansatte på Lindø har i flere år fået deres biler ødelagt af maleudslip og flyverust.

Munkebo: Flere navngivne virksomheder på Lindø er blevet politianmeldt for gentagne gange at have lukket flyverust og rester af maling ud i deres omgivelser.

Udslipene sætter sig blandt andet på de biler, der holder på Lindøs store parkeringsplads. Og skaderne på bilerne har fået en kreds af medarbejdere til at anmelde virksomhederne.

- Jeg har været ansat herude i fire år, og der har hele tiden været problemer med maleudslip og flyverust, fortæller Michael Lindbjerg Ahle, der arbejder hos MHI Vestas Offshore Wind på Lindø og flere gange har fået sin bil poleret.

Og han er langt fra den eneste, der har fået malerester og flyverust på sin bil.

- I de fire år jeg har været ansat drejer det sig om et par hundrede biler bare fra vores firma, siger Michael Ahle.

Udgifterne til polering er steget

Det er en kreds af medabejdere på Lindø, der har valgt at anmelde virksomhederne, hvor blandt andet Fayard er nævnt ved navn i anmeldelsen.

- Den største synder, efter hvad jeg kan se, det er Fayard, når de laver hydroblasting af skibe, forklarer Michael Ahle.

Hidtil har firmaerne på Lindø valgt at betale for en polering af de ramte biler, når de er blevet opmærksom på, at der er sket en skade. Det holdt firmaerne ifølge Michael Ahle op med sidste år, fordi udgifterne til at få bilerne poleret steg i takt med at antallet på medarbejdere på Lindø er øget.

Virksomhederne forsøgte i stedet for at lave en fælles pulje, der skulle betale for skaderne på bilerne.

- Det gik fuldstændig i hårdknude med de der forhandlinger. Det blev til mundhuggeri, fordi de ikke kunne enes om, hvor meget der skulle betales, for hvad nu, hvis et firma sviner mere end en andet, hvor meget skal de så betale, siger Michael Ahle.

Hvordan ser fjorden ud?

Udover den del af malingen eller rusten, der driver ind over land og sætter sig på bilerne, er Michael Ahle også bekymret for at maleresterne driver ud i fjorden.

- Jeg ved, hvordan vores biler ser ud, når de sviner, så er spørgsmålet bare, hvordan fjorden ser ud derude, fortæller Michael Ahle.

Medarbejderne håber, at anmeldelsen betyder, at virksomhederne begynder at tage et ansvar for deres udslip, i stedet for at de bare læner sig tilbage og venter på, om der er nogen, der opdager det.

- Vi vil have, at de firmaer, der kommer til at lave udslip, selv rækker fingeren op og siger: "Hov, der er noget galt herovre, vil I være venlige at tjekke jeres biler, siger Michael Ahle, der sammenligner firmaernes opførsel med, hvordan han selv reagerer, hvis han kommer til at lave en skade på en bil.

- Hvis jeg går gennem byen og mine nøgler skraber seks biler, så tager jeg ikke hjem og venter på at, der er nogen, der kontakter mig, så er jeg den flinke mand, der kontakter bilisterne, siger Michael Ahle.

- Vi håber i hvert fald, at den her anmeldelse, den får nogen til at åbne øjnene, og at der er nogen, der vælger at gøre noget.

Udslip er minimeret

Direktør for Fayard Thomas Andersen erkender, at Fayard tidligere har haft udslip, der har skadet parkerede biler.

- Det er helt korrekt, at der har været nogle uheld, hvor vi har været ansvarlige, og dem har vi taget ansvar for, siger Thomas Andersen, der fortæller, at Fayard har minimeret udslipene og strammet op på procedurerne omkring den miljølog, selskabet fører over deres aktiviteter.

- Vi er blevet dygtige til at konstatere, om vi overhovedet kan være ansvarlig, når vi får de her anmeldelser. Og der har vi kunnet konstatere, at i en mængde tilfælde har vi har fået en anmeldelse, hvor vi slet ikke har haft en aktivitet. Det er der jo så nogle, der er utilfredse med, fortæller Thomas Andersen.

- Tidligere har vi nok betalt for noget, vi ikke kunne være ansvarlige for.

Virksomheder på Lindø politianmeldt: Malerester og flyverust ødelægger de ansattes biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce