Venstre i Kertemindes holdt nytårskur: Luunbjerg evaluerede sig selv

Venstre i Kerteminde Kommunes nytårskur blev holdt på Ulriksholm Slot for tredje gang, hvor medlemmerne sad ved runde borde i den smukke stue. Foto: Mette Louise Fasdal

Venstre i Kertemindes holdt nytårskur: Luunbjerg evaluerede sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre i Kerteminde Kommune inviterede lørdag til nytårskur på Ulriksholm Slot. Her måtte den tidligere borgmester, Hans Luunbjerg, i sin nytårstale lade en portion ord falde om, hvorfor udfaldet af kommunalvalget blev sådan, at han nu ikke længere bærer borgmesterkæden.

Kølstrup: Definitionen på selvransagelse er at forsøge at nå frem til en erkendelse eller en forståelse af sig selv, sine fejl og muligheder ved kritisk og grundig eftertanke.

Tidligere borgmester, Hans Luunbjerg, gav sig lørdag ved Venstre i Kerteminde Kommunes nytårskur på Ulriksholm Slot tid til at tænke over tingene og satte også de fremmødte medlemmer omhyggeligt ind i sine overvejelser om, hvorfor det nu er viceborgmester, der står på hans visitkort og ikke borgmester. Borgmesterkæden måtte han efter kommunalvalget i november erkende skulle hænge om halsen på socialdemokraten, Kasper Olesen, når den nye byrådsperiode begyndte her ved årsskiftet.

Hans Luunbjerg roste sine byrådskolleger for godt samarbejde i den forgangne byrådsperiode.

- Vi var gode, men nok alligevel ikke gode nok. Nu hvor jeg har fået tid til at gå rundt i kyllingestalden og tænke over det, må jeg nok erkende, at vi ikke var gode til at kommunikere ud, hvad vi var gode til, pointerede han og mente, at det straffede sig ved valget, hvor 1690 stemmer faldt til Venstre, og det var ikke nok til et flertal.

- Jeg kunne komme med 27 søforklaringer på, hvorfor det endte sådan, men det vil jeg undlade. Vi må bare kigge indad. Vi gik i valgforbund med De Konservative og Kertemindelisten. Det førte ikke til noget videre samarbejde. Op til valget kom det frem, at de andre markedsførte sig på, at en stemme på dem ikke var en støtte til Venstre.

- Der var godt nok ikke nogen af dem, der fortalte det til os - ansigt til ansigt, men det kunne vi så erfare i avisen og på de sociale medier. Så har vi prøvet det, understregede Hans Luunbjerg.

Jeg blev også vidne til et nyt begreb - "at kræve samarbejde." Det hænger ikke sammen for mig. Man kan ikke kræve samarbejde. Hvis man inviterer til et samarbejde, må overskriften også være, at der er plads til forskellighed. Der skal to til en tango, som Marianne Machon, siger det.
Hans Luunbjerg (V), tidligere borgmester i Kerteminde Kommune.
Tidligere borgmester og nu viceborgmester, Hans Luunbjerg (V), gav sin udlægning af, hvorfor Venstre i Kerteminde Kommune måtte nøjes med det, han kaldte
Tidligere borgmester og nu viceborgmester, Hans Luunbjerg (V), gav sin udlægning af, hvorfor Venstre i Kerteminde Kommune måtte nøjes med det, han kaldte "det næstebedste" efter det seneste kommunalvalg. Foto: Mette Louise Fasdal

Krav om samarbejde

- Jeg blev også vidne til et nyt begreb - "at kræve samarbejde." Det hænger ikke sammen for mig. Man kan ikke kræve samarbejde. Hvis man inviterer til et samarbejde, må overskriften også være, at der er plads til forskellighed. Der skal to til en tango, som Marianne Machon, siger det, slog han fast og kiggede med smil over på Marianne Machon, som trådte ud af byrådet efter den netop afsluttede valgperiode.

- Man må give, og man må tage, og nu har vi valgt at samarbejde med dem, som vil samarbejde med os, og som vi mener, at vi kan stole på. Vi lover jer, at I får fuld valuta for de krydser, I har sat, sagde Hans Luunbjerg og kiggede ud over forsamlingen ved de runde borde på Ulrikholm Slot, hvor deltagerne forinden var blevet budt på et lækkert traktement. Poul Rasmussen fra Albanigades Fisk og Vildt havde kreeret en mængde små hapsere.

Selv kaldte Hans Luunbjerg, som muntert erklærede, at han gerne vil kaldes den "tidligere borgmester" og ikke den "gamle borgmester," at Venstre i Kerteminde Kommune havde fået det næstbedste resultat ud af kommunalvalget. De tre Venstre-medlemmer, som kom ind i byrådet, endte med to udvalgsformændsposter og en viceborgmester. Tine Riis Kristensen er nu formand for Kultur - og Fritidsudvalget, mens Jens Gantriis har fået formandsposten i Erhvervs - og Turismeudvalget.

- Der bliver en masse ting at forholde sig til, og det bliver nok endnu sværere, end det har været. Jeg ved godt, at jeg nok lyder som en gammel, sur mand, der bare ikke skal være borgmester længere, men jeg kunne godt lide hvervet som borgmester og den meget varierede hverdag. Nu må vi se fremad og se, hvad vi fra Venstre kan gøre for Kerteminde Kommune. Der er jo stadig mange områder at tage fat på - der er stadig by - og erhvervsudvikling, og vi vil gøre, hvad vi kan, fastslog viceborgmesteren.

Poul Rasmussen fra Albanigades Fisk og Vildt havde kreeret denne lette anretning til medlemmerne, der deltog i Venstre i Keteminde Kommunes nytårskur. Foto: Mette Louise Fasdal
Poul Rasmussen fra Albanigades Fisk og Vildt havde kreeret denne lette anretning til medlemmerne, der deltog i Venstre i Keteminde Kommunes nytårskur. Foto: Mette Louise Fasdal

Venstre i Kertemindes holdt nytårskur: Luunbjerg evaluerede sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce