Veje, bygninger og p-pladser forfalder på nordøstfyn: Fortovene har det heller ikke for godt

Sådan en højdeforskel påfliserne kan godt sende en uopmærksom fodgænger direkte i fliserne. Generelt hedder det, at hvis højdeforskellen er mere end 3 centimeter, har kommunen erstatningsansvar. Arkivfoto: Dansk Fodgænger Forbund

Veje, bygninger og p-pladser forfalder på nordøstfyn: Fortovene har det heller ikke for godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En meeeeget lang opgørelse over skader på kommunens fortove viser, at det vil koste godt fire millioner kroner at reparere dem.

Nordøstfyn: Hvis Kerteminde Kommunes fortove skulle være i 100 procent topform, så skal kommunen hoste op med 4.103.259 kroner. De bliver så ikke i topform lige med det første, for der er årligt 290.000 kroner til fortove.

- Det er jo lige som med bygninger og veje og p-pladser: Vi har langt fra råd til alt det, vi gerne vil. Men der er jo nogle steder, hvor det kan blive decideret farligt for folk. Steder hvor vi risikerer, at især ældre mennesker kan falde og slå sig, og de steder skal selvfølgelig repareres, siger Jesper Hempler (SF), der er formand for Teknisk Udvalg.

Fortovene er bare endnu et område, hvor mange års forsømmelser og besparelser har sat sine tydelige spor. Spor, som andre risikerer at falde i.

Kun få der falder
Kerteminde: Selvom fortovene er i en temmelig sløj forfatning, så er der heldigvis ikke mange, der falder og slår sig i en grad, så det bliver anmeldt som forsikringsskade.

Kerteminde Kommune er selvforsikrende, når det gælder ansvar, og derfor er det på rådhuset, erstatningskrav lander.

Sidste år var der otte anmeldelser, der hørte under gruppen veje og fortove. Heraf handlede de to af anmeldelserne om glatføre. Af de otte anmeldelser var der kun to, der udløste betaling af erstatning på i alt cirka 20.000 kroner.

- I mange kommuner er det de kommunale medarbejdere, der afgør, om kommunen i den enkelte sag er erstatningspligtig eller ej, fortæller risikokoordinator Jesper Brandt.

- I Kerteminde har vi dog valgt armslængde-princippet, så vi hyrer en ekstern konsulent til at afgøre ansvar, hver gang vi får et erstatningskrav.

47.000 kvadratmeter i uacceptabel stand

Med mellemtiden bliver der sendt et hold rundt for at inspicere fortovene, og det er den seneste gennemgang, der løber op i de fire millioner.

- Desuden får vi jo henvendelser fra folk, og det hele bliver klassificeret, så vi hele tiden har overblik over, hvor det er værst. Det er så der, vi tager fat, når vi har tid og penge til overs til fortovsreparation, fortæller Michael Timm, der er leder i Park og Vej.

Der er i Kerteminde Kommune 47.407 kvadratmeter fortov, der vurderes som værende i uacceptabel tilstand, og 57.713 kvadratmeter, der vurderes at være i mindre god tilstand. Desuden vurderes andre cirka 73.200 kvadratmeter at være i acceptabel eller god tilstand og 37.101 kvadratmeter fortov, der er i meget god tilstand.

I vurderingen indgår højdeforskelle, knækkede fliser, afskallinger og skader omkring dæksler.

Veje, bygninger og p-pladser forfalder på nordøstfyn: Fortovene har det heller ikke for godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce